Şehrimize Bê Nezer!

Bayramı “yerli ve yabancı turist” akınıyla geçiren ve huzur getirisi olarak 500 bin kişiyi ağırlayan Diyarbakır, Amedspor’un şampiyonluk yolundaki kritik virajı aşması, çifte bayram yaşattı.

Şehrimize Bê Nezer!

Diyarbakır Ramazan Bayramında görülmemiş yerli ve yabancı turist akınıyla, huzurun ve güvenin getirisiyle, maddi ve manevi kazanç elde etti.

ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞUYOR

Küllerinden şahlanan medeniyetlerin beşiği Diyarbakır, tarihsel kimliğiyle yeniden gözde ve cazibe merkezi olmaya başladı. Sağlanan huzur, güven ve istikrarın getirisi olarak, Diyarbakır 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yerli ve yabancı turistin bereketiyle, çoştu.

ECDAT YADİGARI ESERLER

Ecdat yadigarı eserleri ve inanç turizmindeki değerleri görmek isteyen ziyaretçiler, yurdun dört bir yanından Diyarbakır'ın yolunu tuttu. İlgi yüksek olunca, kentte 7 bin 20 yatak kapasitesine ve 3 bin 500 odaya sahip, 36'sı turizm belgeli 101 otelde doluluk yüzde 100'e ulaştı.

500 BİN KİŞİ AĞIRLANDI

TÜRSAB Yetkilisi Serdar Baturay "Ziyaretçi sayısı 500 bine ulaştı. Diyarbakır, tarihinin en büyük yoğunluğunu yaşıyor" dedi. Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, 2021 yılında 47 bin olan müze ziyaretçi sayısının 2022'de 68 bine, 2023 yılında ise 131 bine yükseldiğini belirtti.

AMEDSPOR ŞAMPİ…

Futbol başarısına susamış olan Diyarbakır’daki futbolseverler, kararlı adımlarla 1. Lige çıkma mücadelesi veren Amedspor’un en yakın rakibi Kastamonu deplasmanda yenmesiyle, çifte bayram yaşadı.

KARARLI ADIMLARLA YÜRÜYOR

1. Lige çıkma mücadelesi veren Amedspor, şampiyonluk yolundaki kritik maçta Kastamonuspor’u 2 dakikada Eyup Oskan’la bulduğu tek golle yenmeyi başardı. 77 puanla şampiyonluk yolunda emin adımlarla kritik virajı aşmış oldu. Taraftarların alınmadı deplasmanda karşılaşmayı Amedspor yönetiminden yaklaşık 40 kişi izleyebildi.  

HALAY VE ZILGITLARLA 

Binlerce futbolsever son düdüğün ardından kentin birçok noktasında coşkuyla kutlamalara başladı. Taraftarlar halay ve zılgıtlarla maç sonucunu kutladı. Ofis ve Diclekent semtlerinde havai fişek gösterelerinde bulunuldu. Şehrin bir çok semtindeki kutlamalar gece boyunca devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz