Toplumsal duyarlılık

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, kentin imajını zedeleyen hırsızlık, kapkaç, fuhuş ve kaldırım işgallerine karşı bir toplumsal duyarlılık yaratma kararı aldıklarını söyledi.

Toplumsal duyarlılık

Demirbaş, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen Kırklar Meclisi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Sur Belediyesi bünyesinde, çeşitli meslek, inanç ve kimliklere sahip olup halk nezdinde kabul gören en az kırk kişiden oluşturulan Kırklar Meclisi olarak bazı ilkeleri benimsediklerini belirtti.

TOPLUMSAL DUYARLILIK

Katılımcıların ortak kararları sonucunda bir deklarasyon oluşturulduğunu anlatan Demirbaş, şöyle dedi: "Kırklar Meclisi olarak Diyarbakır'da, özellikle Diyarbakır'ın imajını zedeleyen hırsızlık, kapkaç, fuhuş ve kaldırım işgallerine karşı bir toplumsal duyarlılık yaratma kararı aldık. Bu kadim kent hak ettiği bir görüntüyle karşı karşıya değil. Bütün Diyarbekirlileri kapkaç, fuhuş, uyuşturucu ve kaldırım işgallerine karşı duyarlı olmaya ve bu konuda yanlış tavırlar içinde olan insanları uyarmaya ve bu kente sahip çıkmaya çağırıyoruz. Herkesin kendi çocuklarına, ailesine bu anlamda sahip çıkmasına, bu kente sahip çıkmasına davet ediyoruz. Bu kent turizmin gelişmesine elverişli bir kenttir. Bunlar gelişirse ve bu kötü imajdan kurtulursak inanıyorum ki hak ettiğimiz zenginliği yaşayacağız." Toplantıya, belediye birim yetkilileri ile Kırklar Meclisi üyeleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz