Umre Ödüllü Siyer Yarışması'nın Tarihleri Değişti

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun gerçekleştireceği Umre Ödüllü Siyer Yarışmasının tarihi değişti. Yarışmanın son başvuru tarihi 18 Mart'tan 7 Nisan'a, yarışma günü ise 25 Mart tarihinden 14 Nisana ertelendi.

Umre Ödüllü Siyer Yarışması'nın Tarihleri Değişti

Yaptıkları etkinliklerle milyonlarca insanı bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenleyeceği Türkiye geneli Umre Ödüllü Siyer Yarışması'nın yarışma ve son başvuru tarihi ve yarışma günü yoğun talep nedeniyle değişti.

Buna göre, yarışmanın son başvuru tarihi; 18 Mart 2012'den 7 Nisan 2012'ye, yarışma günü ise 25 Mart 2012'den 14 Nisan 2012'ye alındı.

İlk 10'a Giren Yarışmacılara Umre Ödülü

14 Nisanda yapılacak yarışmada, ilk 10'a giren yarışmacılar umre gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmada il birincilerine tam altın, il ikincilerine yarım altın, il üçüncülerine çeyrek altın ödül olarak verilecek.

Umre Ödüllü Siyer Sınavı Yarışması

Umre Ödüllü Siyer Yarışması iki kategoriden oluşacak. 1. Kategoriye 15 yaş üstü yarışmacılar başvurabilecek. Bu kategorideki yarışmacılar, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut'un kaleme aldığı Dua Yayıncılık'tan yeni çıkan Siyer-i Nebi Hz. Muhammed adlı eserden sorumlu tutulacak.

Yarışmanın ikinci kategorisine ise 15 yaş altı yarışmacılar başvurabilecek. Bu kategorideki yarışmacılar Abdulkar Turan'ın kaleme aldığı Peygamberimi Tanıyorum adlı iki ciltlik eserden sorumlu tutulacak. Umre Ödüllü Siyer Sınavı Yarışmasının son başvuru tarihi 7 Nisan 2012 tarihi olacak.

"İnsanların Kalplerini Bu İlahi Davete Yönlendirmeliyiz"

Yarışmaya ilişkin açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platform yetkilileri, Ahzap Suresi'nin 24. ayetini paylaşarak, "Andolsun sizin için Allah'ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için Allah'ın Resul'ünde güzel bir örnek vardır.' Kur'an-ı Kerim'in bu ayeti ışığında; en güzel örnek, rehber, rézan olan Resulullah'ın hayatını model almak için bu yarışma bir vesiledir.

Bu buhranlı çağda, hayatının bütün yönleriyle hiçbir şüpheye yer vermeyen Peygamber efendimizin hayatını iyi öğrenip ön plana çıkararak, insanların kalplerini bu ilahi davete yönlendirmeliyiz" ifadelerini kulandı.

"Bütün Etkinlikler Resullullah'ı (Sav) Anlamaya Işık Tutacak Araçlardır"

İnsanlık saadet kaynağının Allah ve Resul'ünde (sav) barındığını kaydeden yetkililer, "insanlık tarihi boyunca hiçbir insan bu kadar sevilmedi, anlatılmadı, ve okutulmadı. İnsanlık onun davetine muhtaçtı. Bu karamsar asra o ışıktan şimşek gibi etrafı aydınlatan ilahi davete insanlık bugün her zamankinden daha çok muhtaç. Hakikatler muvacehesinde bütün etkinlikler Resullullah'ı (sav) anlamaya ışık tutacak araçlardır" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da kayıt yapmak isteyen bayan katılımcılar, İnzar Kitap Evi ve Uhuvvet Kitap Evi'nden kayıt işlemlerini yapabilirler. Kayıt yapmak isteyen erkek katılımcılar ise İnzar Kitap Evi, Uhuvvet Kitap Evi ayrıca İkra Eğitim-Der'den kayıt işlemlerini yapabilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler