Yunuslar yardımlarına koştu

Diyarbakır'da isimleri karıştırılan 2 okulda önlem alan Yunus timleri 7 öğrenciyi sınava yetiştirdi

Yunuslar yardımlarına koştu

Diyarbakır’da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi, birbirlerine 2 kilometre mesafede olan ve önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan 2 okulun önünde görevlendirilen motosikletli Yunus timleri, 7 öğrenciyi sınava yetiştirdi.
Diyarbakır'da, YKS'nin ilk oturumu olan TYT için, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki motosikletli Yunus timleri, okul önlerinde görev aldı.

OKUL İSİMLERİ KARIŞTIRILDI

Önceki sınavlarda isimleri sürekli karıştırılan ve birçok öğrencinin bu nedenle geç kaldığı, Yenişehir ilçesi Mehmet Akif Ersoy Bulvarı üzerindeki Yeni Diyarbakır Lisesi ile 2 kilometre mesafede Şehitlik semtindeki Diyarbakır Lisesi önünde 8 ekip görevlendirildi. Okulların önüne gelip sınav yerini karıştırdıkları belirlenen 7 aday, motosiklete bindirilip, sirenler çalınarak sınava girecekleri okula yetiştirildi. O anlar kameraya yansıdı.

YUNUSLAR YARDIMA YETİŞTİ

Motosikletle okula yetiştirilen Muhammed Balin, sınava geç kalacağını anlayınca kendisine yardımcı olan motosikletli Yunus timlerine teşekkür etti. Serdar Teyar ise uyuyakalıp sınava geciktiğini söyleyerek, "İşten çıkmıştım. Yorgundum. Sağ olsunlar, beni yetiştirdiler. Herkese teşekkür ederim" dedi.

GEÇ KALAN İKİ ÖĞRENCİ

Burada, Yenişehir ilçesinde 70’inci Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) için geç kalan 2 aday, sınav nedeniyle görevlendirilen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli yunus timlerinden yardım istedi. Polis ekipleri, adayları motosiklete bindirerek sınava girecekleri okula ulaştırıldı. Adaylar da polis ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz