Zam eylemi!

Memur-Sen, hükümetin memur maaşlarına yapılacak zam için önerdiği rakamları protesto etmek için Diyarbakır’da kitlesel eylem yaptı. Memur-Sen İl Temsilcisi Aziz Aslan,sivil bürokratlar ve üst rütbeli personele kesenin ağzını açan hükümetin memur için önerdiği tekliflerin komik olduğunu söyledi. Aslan,”Tarihte ilk kez ka mu görevlileri 5 aydır zamsız maaş almaktadır.” dedi.

Zam eylemi!

Memur sendikaları ile hükümet arasında sürdürülen görüşmelerde zam konusunda uzlaşmaya varılamaması kamu emekçilerini sokağa çıkma aşamasına getirdi.

Diyarbakır’da kitlesel eylem yapan Memur-Sen hükümetin zam tutumunu protesto etti.

Kamu İşveren Kurumu Heyeti’nin yeterince sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadığını belirten Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Aziz Aslan,’benim dediğim olur’ dayatmasının uzlaşma yerine kriz yarattığını söyledi. Aslan,”Maalesef ‘ekonomik büyümede büyümede dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduk’,ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke konumundayız’ diyen hükümetin kamu görevlilerine önerdiği 2012 yılı için % 3,2013 yılı için % 2+3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Bırakın bu teklifi kabul etmemizi, ciddiye alıp değerlendirmemiz bile mümkün değildir.” dedi.

‘BÜROKRAT VE ASKERE VAR MEMURA YOK’

Hükümet adına görüşmelere katılan Kamu İşveren Kurumu Heyeti’nin önerdiği rakamların enflasyon gerçeği ile ters düştüğünü kaydeden Aslan, enflasyon verileri esas alınarak 2012 için % 6+%6 maaş zammı ve bunun üzerine % 16’lık bir teklifi sunması gerektiğini dile getirdi. Bunun yerine 2012 ve 2013 yılları için masaya toplam % 11’lik zam önerisiyle gelinmesinin kabul edilemez olduğunu anlatan Aslan, tarihte ilk kez memurun 5 ay zamsız maaş aldığını belirtti.

Hükümetin üst düzey sivil bürokratlara bir kalemde 772 lira ve üst rütbeli askerlere de 336 lira vererek sermayeye de 2 milyar teşvik hediye ederken,kamu emekçilerine hak ettiği değeri vermediğini vurgulayan Aslan,”Hükümetten masaya dağın fare değil dağın aslan doğuracağı bir teklif bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz