Bir ekmekte sizden olsun

Aralarında İHH’nın da yer aldığı sivil toplum kuruluşları, iç savaşın sürdüğü Suriye’deki mağdurlar için yardım kampanyası başlattı.

Bir ekmekte sizden olsun

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği,Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği'nin aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşları, iç savaş nedeniyle milyonlarca insanın açlık sınırına geldiği Suriye’deki mağdurlar için önemli bir kampanya başlattı.

"Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye" adı verilen kampanya için Diyarbakırlılardan da yardım istendi.

Bem-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İbrahim Gökdemir,milyonlarca insanın zülüm görüp aç yattığı komşu ülkedeki drama sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

‘KAMPANYAYA DUYARSIZ KALMAYALIM’

Teknoloji nedeniyle günümüzde insanların dünyanın her yerindeki olayları öğrenebilme imkanı olduğunu belirten Gökdemir,”Görebildiğiniz insanlık menzili internet ile sınırlı. Yani sınırsız. Gücünüzün yetebileceği menzil? Teknoloji ile sınırlı. Yani sınırsız. 1.5 milyarı Müslüman olmak üzere toplam 6 milyar insan ile komşusunuz. Milyonlarcası aç yatıyor. Milyonlarcası zulüm görüyor. Rahat uyuyabilecek misiniz bu gece? Haydi komşuluk ve kardeşlik görevimizi yerine getirmek için "Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyasına bir ekmek ve battaniyede bizden olsun.” ” diyerek halktan kampanyaya destek olmalarını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz