Burada 1 Euro’ya ev satılıyor! Tası tarağı toplayan oraya yerleşecek

Ünlü İtalyan şehirlerinin izinden giderek, Fransa'nın bir şehrinde evlerin sadece 1 euroya satılarak bölgeye turist çekilmesi planlanıyor.

Burada 1 Euro’ya ev satılıyor! Tası tarağı toplayan oraya yerleşecek

Birkaç yıldır dünya genelinde bir çok ülke, erk edilmiş bölgelerde olan evleri 1 euro karşılığında satarak sosyal ağlarda viral hale geldi. Bu programlar turist çekmeyi ve nüfus düşüşünü tersine çevirmeyi amaçlıyor.

İtalyan şehirlerinin bu popüler yöntemi düzenli olarak denemesi sonrası Fransa’da bulunan küçük bir kasaba, kendi 1 avroluk ev satın alma programını başlattı.

ŞARTLARI YERİNE GETİREN HERKES ALABİLECEK


Ayrıca ilgili tarafların yenileme sonrası Saint-Amand-Montrond’a taşınma durumuna hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

9 BİN NÜFUSA SAHİP

Yaklaşık 9 bin nüfusa sahip kasabanın şehir planlama sorumlusu olan Francis Blondieau, konuyla ilgili konuşmasında “Evin yeni sahibi, Saint-Amand-Montrond’da yaşamayı planlayan ve gerçekten oraya yerleşme düşüncesine sahip ciddi adaylar olmalı. Eski binaların yenilenme durumunu teşvik etmeyi amaçlıyor. Boş konut birimlerinin sayısını azaltmayı ve sonuçta şehir merkezini de canlandırmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Başvurular 1 Nisan’da başlayacak ve 15 Haziran’a kadar sürecek. Başvuruda bulunmak isteyenlerin proje detaylarına ve finansman kaynaklarına başvurularında yer vermesi gerekmektedir. Başvurular belediyenin web sitesindeki bağlantı kullanılarak yapılabilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler