Ev Alana Vatandaşlık Veren Ülkeler

Dünya çapında yaklaşık 30 ülkenin yatırım yaparak oturum veya vatandaşlık sunduğunu biliyor muydunuz? İşte sınırları içerisinde ev alana vatandaşlık veren ülkeler.

Ev Alana Vatandaşlık Veren Ülkeler

Dünya çapında yaklaşık 30 ülkenin yatırım yaparak oturum veya vatandaşlık sunduğunu biliyor muydunuz? Ev alana vatandaşlık veren ülkeler hangileri? Hemen aktaralım.

12 ülke yatırım yoluyla vatandaşlığa doğrudan bir yol sağlıyor. Bu programlar ailelerin ikinci bir vatandaşlık almasına, özgürce seyahat etmesine ve başka bir ülkeye yerleşmesine olanak tanıyor. Günümüzde birçok varlıklı birey, yeni ve heyecan verici fırsatlara erişim sundukları için vatandaşlık seçeneklerini keşfetmeye ilgi duyuyor.

Hangi ülkeler mülk sahibi olma karşılığında vatandaşlık veriyor?

Bazı ülkelerde vatandaşlık almak karmaşıktır ve genellikle birçok koşulun ve gereksinimin dikkate alınmasını gerektirir, ancak yabancıların kendi topraklarında gayrimenkul satın alarak kolayca vatandaşlık kazanmalarına olanak tanıyan özel programlar sunan bazı ülkeler var.  Yeni bir ülkede vatandaşlık kazanmak ve bu ülkelerde vatandaşlığın fayda ve ayrıcalıklarından yararlanmak isteyen bireyler için mülk sahibi olmak cazip bir fırsat.

Başka bir ülkenin oturma iznini veya vatandaşlığını almak için yapılan gayrimenkul yatırımında asgari tutar, ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Bu nedenle en iyi kararı verebilmek için ödemeniz gereken paranın tam tutarı ve böyle bir satın almanın size kazandıracağı yasal ayrıcalıklar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. 

Örneğin, bazı ülkelerde yalnızca daimi oturma izni alabilirsiniz, vatandaşlığı asla alamazsınız. Diğer bazı ülkelerde, satın alma işleminizi takip eden birkaç ay içinde size vatandaşlık verilecektir. Ayrıca her ikamet statüsünün farklı avantajlarını da bilmelisiniz. Bazen bir ülkenin ikameti başka bir ülkenin vatandaşlığından daha iyidir. Ama aynı zamanda sizin için uygun fiyatlı olmalıdır.

Farklı ülkelerdeki en popüler gayrimenkul yatırımı yoluyla vatandaşlık hakkında kapsamlı bilgileri bir araya getirdik, böylece bunları karşılaştırabilir ve karar vermekte yardımcı olabilir.

Ev Alana Vatandaşlık Veren Ülkeler

  • Türkiye: Değeri 400.000 USD'den az olmayan bir mülk satın alan yabancılara, mülk 3 yıl üst üste satılmamak şartıyla Türk vatandaşlığı verilmektedir.
  • Kıbrıs: Kıbrıs vatandaşlığı, değeri en az 2 milyon Euro olan gayrimenkul sahibi yabancılara verilmektedir.
  • Grenada: En az 220.000 USD değerinde gayrimenkul satın alan yabancılara, mülkü 5 yıl süreyle satmamak şartıyla Grenada vatandaşlığı ve pasaport verilmektedir.
  • İspanya: Yabancılar, değeri en az 500.000 avro olan bir mülk satın almak, daimi ikamet hakkı elde etmek ve 8-10 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapma olanağına sahip olmak koşuluyla İspanyol vatandaşlığı kazanabilirler.
  • St. Kitts ve Nevis: St. Kitts ve Nevis'te en az 200.000 USD değerinde mülk satın alan yabancılara, mülkü 7 yıl süreyle satmamayı taahhüt ettikten sonra vatandaşlık ve pasaport hakkı veriliyor.
  • Dominik: Dominik vatandaşlığı, devlet onaylı en az 200.000 USD değerinde gayrimenkul satın alan yabancılara verilir.
  • Antigua ve Barbuda: En az 400.000 USD değerinde gayrimenkul satın alan yabancılara, 5 yıl satılmamak üzere Antigua ve Barbuda vatandaşlığı ve pasaport verilmektedir.
  • St. Lucia: St. Lucia, ülkede değeri 200.000 USD’den az olmayan gayrimenkul satın alan yabancılara, mülkü 5 yıl süreyle satmama taahhüdü ile vatandaşlık ve pasaport veriyor.
  • Yunanistan: En az 250.000 € tutarında bir gayrimenkul veya arazi yatırımı gerektirir. Başvuru sahipleri eşlerini, 21 yaş altı çocuklarını ve ebeveynlerini dahil edebilirler. Başvuranların beş yıl boyunca Yunanistan'da yaşamalarına gerek yoktur, yedi yılın ardından vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu sistem Golden vize olarak da anılmaktadır.
  • Malta: Bir mülk satın alıyorsanız en az 1.310.000 €, kiralıyorsanız 690.000 € tutarında bir yatırım gerektirir. Mülkün en az beş yıl süreyle elde tutulması gerekir. 2021'den beri vatandaşlığa kabul programın zorunlu bir unsuru olmuştur. Yatırım seviyenize bağlı olarak bir ila üç yıl ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Portekiz: Beş yıl boyunca en az 280.000 € tutarında bir gayrimenkul yatırımı gerektirir; bu süre zarfında hane kaydı ve sağlık sigortası yaptırmanız ve yılda en az yedi gün ülkede yaşamanız gerekir. Yedi yıl sonra daimi ikamet veya vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru sahipleri eşlerini ve 26 yaş altı çocuklarını da dahil edebilirler.


 

Kaynak: Diyarbakır Söz