Kişi Başına Düşen Milli Gelir Sıralamasında Türkiye 72’inci Oldu

Son on yılda kişi başına düşen milli gelir listesinde Türkiye geriledi.

 Kişi Başına Düşen Milli Gelir Sıralamasında Türkiye 72’inci Oldu

Son on yılda kişi başına düşen milli gelir listesinde Türkiye geriledi. Kişi Başına Düşen Milli Gelir Sıralamasında Türkiye 72’inci oldu. Kişi başına milli gelir on sene evvel dünya ortalamasından bin 500 dolar fazlayken 500 dolar geriledi. Dünyanın en büyük ekonomi sıralamasında da Türkiye 72’inci sırada yer alıyor.

Uluslararası Para Fonu, kısa adı ile IMF Dünya Ekonomik Görünümü raporunu yayımladı. Rapora göre Türkiye, son on yılda kişi başına düşen milli gelir sıralamasında geriledi.

Türkiye'de kişi başına milli gelir on yıl evvel dünya ortalamasından bin 500 dolar fazlayken 500 dolar geriledi. Dünyanın en büyük ekonomileri listesinde de Türkiye geride fakat halen dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında olmayı sürdürüyor.

Kişi Başına Düşen Milli Gelir Sıralamasında Türkiye 72’inci oldu

Rapora göre Türkiye’de kişi başına milli gelir 2013 yılında dünya ortalamasının bin 554 dolar üzerindeyken  2023 yılında 510 dolar altına düştü.

Dünyanın En İyi Ekonomileri Listesinde Türkiye ilk 20’de

Kişi başına düşen milli gelir sıralamasında Türkiye 72’inci oldu. GSYH cinsinden ülkelerin ekonomi büyüklüklerine bakıldığında ise Türkiye 2023 yılında dünyanın en büyük 18inci ekonomisi oldu. IMF’ye göre Türkiye’nimn GSYH’si 1,11 trilyon dolar oldu. Amerika, Çin, Almanya ise ilk 3 sırada yer alıyor. 18'inci olan Türkiye’nin ardından gelen ülkeler ise Suudi Arabistan ve İsviçre... 2013 yılında ise Türkiye dünyanın en büyük 16'inci ekonomisi idi.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz