Tayland'ın Muhteşem Yüzyıl'ı yayından kalkıyor

Tayland’da ülkenin en popüler dizisi aniden yayından kaldırılınca ülkede büyük bir tepki doğdu. Seyirciler dizinin son bölümlerinin yayınlanmasını talep ediyor.

Tayland'ın Muhteşem Yüzyıl'ı yayından kalkıyor

Tayland’da Channel 3 isimli kanal, farazi Tayland Başbakanı'nı, siyasi yolsuzluklar ile manipülasyonları ve kara büyüyü konu edinen "Nua Mek 2" isimli diziyi yayından kaldıracağını açıkladı.

Kanal, geçtiğimiz hafta Cuma günü duyurduğu kararının nedenini “içeriğinin bazı kısımlarının yayına uygun olmaması” şeklinde açıkladı.

İzleyiciler diziyi yayından kaldıran Channel 3 adlı kanalın boykot edilmesi için ayaklandı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘Bana Nua Mek 2’yi geri ver’ isimli sayfa hafta sonu 47 binden fazla takipçi topladı.

‘HÜKÜMETİN PARMAĞI VAR’ İDDİASI

Kimi izleyiciler, televizyon içeriğini yakından izleyen hükümetin, dizinin yayından kaldırılması için kanala baskı uyguladığını öne sürdü, ancak hükümet bu iddiaları yalanladı.

Yerel medyaya göre, Channel 3, Ulusal Yayın ve Telekomünikasyon Yasası’nın 37. Bölümü’nü ihlal etmekten korkuyordu. Yasanın ilgili bölümleri, “anayasal monarşiyi devirecek, ulusal güvenlik ve ahlakı tehdit edecek, küfürlü konuşma içerecek ve insanların akli ve fiziki sağlığına zarar verecek” yayınları yasaklıyor.

Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz