2016 KYK burs ve KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak?

2016 KYK burs ve KYK yurt ikinci başvurular ne zaman yapılacak?

2016 KYK burs ve KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak?

Üniversite sonuçları açıklandı. Sırada ihtiyacı olan öğrencilere KYK burs ve yurt başvuru sonuçlarının açıklanması kaldı. Üniversiteye giriş hakkı kazanan öğrencilerinin başvuruları çerçevesinde hazırlanan KYK burs ve KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacağı, okulların açılmasına sayılı günler kala çokça merak edildi. KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman yapılacağı konusunda da önemli detaylar hazırlandı. İlk tercihlerin sona ermesi sonrasında öğrenciler KYK ikinci yurt ve burs başvuruları ne zaman yapılacak? diyebeklemekte. Üniversiteye devam etmek isteyen ve maddi orunlu olan öğencilere sağlanan okuma imkanında destek olarak verilen KYK yurt ve burs başvuruları, öğrenim hayatı boyunca verilen en önemli imkanlardan olmakta iken 2016 yılında başvuru tarihleri de merak edildi.

2016 kyk BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversite kayıt işlemlerinin tamamlanması akabiden yurt ve burs başvuru sonuçları da önümüzdeki ay yani Ekim ayı çerisinde yapılacağı açıklandı. Başvuruların tamamlanması ve burs ya da kredi kazanan öğrencilerin resmi sayfa üzerinden duyurulmasıyla birlikte, normalde ocak ayında yatırılan burs ve kredi ödemeleri bu sene ilk kez eylül ayı içerisinde öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

KYK RESMİ İNTERNET SİTESİNDE

Bu yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda kalmak için toplam 383 bin 538 öğrenci başvurmuş, ilk yerleştirme, 2 Eylül’de yapılmıştı. Bunların içerisinden 162 bin 599 öğrenci yurtlara yerleştirilirken 202 bin 121 öğrenci de yedek sırasına alınmıştı.Milyonlarca adayın merakla beklediği KYK yurt yerleştirme sonuçları hakkında açıklanan tarihler belli oldu. Buna göre adaylar 2. yerleştirme sonuçlarını 17 Eylül tarihinde öğrenebilecekler.

KYK burs başvuruları yapıldığı zaman, burs başvuruları KYK internet sitesinden yapılacak. Bursa hak kazanıldığı takdirde öğrencinin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Hususlara uyulmadığı zaman burs otomatik olarak kesilmektedir. Bursların kesilme nedenleri; öğrencinin bulunduğu eğitim programında başarısız olması, öğretim gördüğü kurumdan disiplin cezası alması veya uzaklaştırılması, üniversite kaydını sildirme veya dondurma, öğretim gördüğü kurumun kapatılması, KYK yurtlarından çıkarılma cezası alması bursunun da kesilmesine sebep, kesin hüküm ile mahkum olması. Bu nedenlerden herhangi birisini yapan öğrencinin KYK bursu kesilmektedir.

KYK burs başvurusu yaparken öğrencinin sunduğu belge veya durumuyla ilgili kişisel bilgilerin, burs bağlandıktan sonra yapılan araştırmalar ile asılsız çıkması durumunda verilen burs kesilir. O güne kadar almış olduğu burslar kredi borcuna çevrilir ve öğrenci bu borçlardan sorumlu tutulur. Bu yüzden KYK burs başvurusu yaparken öğrencilerin sistemde bulunan bilgileri doğru bir şekilde doldurması gerekmektedir. Bursa hak kazandıktan sonra da yapılan incelemeler ile sunulan kişisel bilgilerin doğruluğu ölçülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz