Gençler akademiye hazırlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda çalışmalarını yürüten Sanat Atölyesi, verdiği kurslar sayesinde güzel sanatlar lisesi ve güzel sanatlar akademisine gençleri hazırlıyor.

Gençler akademiye hazırlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda 2009 yılında başlattıkları faaliyetlerini sürdüren Si u Ronahi Sanat Atölyesi, dezavantajlı gençlere kurs veriyor.

FARKLI ALANLARDA

Resim, seramik, cam füzyon ve heykel konularında çalışmalar yürüten Si u Ronahi Sanat Atölyesi, farklı yaşlarda dezavantajlı çocuklar ve gençlere yönelik dönemsel kurslar açıyor. Verilen kurslarla genç yeteneklerin açığa çıkartılmasının yanı sıra yaşamın içinde aktif rol oynayabilecekleri birer birey olmaları yönünde de katkılar sunarak, üniversitelere yerleşebilmelerine olanak tanınıyor.

DÖNEMSEL KURSLAR

Atölyede açılan dönemsel resim kurslarıyla dezavantajlı 80 öğrenci ülkenin önemli üniversitelerinin güzel sanatlar bölümlerine yerleşti. Atölye, 50 genç ve yetenekli kursiyerle 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında güzel sanatlar liselerine giriş ve üniversite güzel sanatlar fakültelerine giriş için hazırlık eğitimlerine halen devam ediyor.

Atölyenin Mesleki Eğitim Şube Müdürü ve Sorumlu Eğitmen Fırat Erdoğan, atölyenin kurulduğu 2009 yılından bu güne farklı üniversite ve güzel sanatlar liselerini kazanan gençlerle gönüllülük temelinde de faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

AKADEMİYE HAZIRLANIYOR

Erdoğan, "Bizim hiçbir ücret almadan kurs verdiğimiz öğrenciler kazanıp üniversiteye gidiyor. Daha sonra bu üniversite öğrencileri gönüllü olarak yine Atölyeye gelerek yeni adayların eğitimine katılıyor. Si u Ronahi Sanat Atölyesi yüklenmiş olduğu misyon ve değerleri geleceğe taşımada kararlı ve bölgede sanatsal anlamda bir değişim ve dönüşüm sağlanması yönünde çalışmalarına devam edecektir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz