Ocak ayında 270 TL ödeyen, Mart ayında 500 TL ödeyecek!

Ankara'da Üniversite eğitimi alan öğrenciler, otobüs ücretlerinin yüksek olmasından dolayı yerel seçimlerde oy kullanabilmek için memleketlerine dönmekte zorlandıklarını söyledi. Bir üniversite öğrencisi, “Seçimlerde oy kullanamayacağım. Kullanmak istiyorum ama benim için yol çok pahalı” dedi.

Ocak ayında 270 TL ödeyen, Mart ayında 500 TL ödeyecek!

31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kaldı. Memleketinde oy vermek için kayıt yaptıran ve üniversite eğitimine Ankara’da devam eden üniversite öğrencileri yaşadıkları sorunu iller arası yüksek ulaşım fiyatlarından kaynaklandığını ANKA haber ajansına anlattı.

Ankara’da Üniversite eğitimi alan öğrenciler, otobüs ücretlerinin yüksek olması nedeniyle yerel seçimlerde oy kullanabilmek için memleketlerine dönmekte çok zorlandıklarını söylüyorlar. Bir üniversite öğrencisi, “Seçim döneminde Aydın’a gidemeyeceğim. Çünkü biletler çok pahalı. Buraya geldiğimden beri ailemi yalnızca bir kez gördüm çünkü bilet fiyatlarında 600-700 liradan bahsediyorlar” dedi.

Denizlili bir öğrenci ise şunları söyledi: “Ailemi çok sık ziyaret edemiyorum. Bazen oraya gittiğimde arkadaşımla geri dönüyorum. Çünkü bilet fiyatları çok yüksek. Bu nedenle giderek daha fazla olay yaşanıyor. Seçimde oy kullanamam. Kullanmak istiyorum ama benim için çok pahalı” diye konuştu.

OCAK AYINDA 270-280 TL OLAN BİLET FİYATI ŞİMDİ 500 TL”

Bir başka üniversite öğrencisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Bursa’da yaşıyorum. Buraya öğrenci olarak geldim. Aileme bağlı olduğum için sürekli Bursa’ya gitmek istiyorum ama yapamıyorum. Oraya vardığımda yüklü miktarda para ödemek zorunda kaldım. Bu yılın başında bilet fiyatı 270-280 liraydı, şimdi 500 lira oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz