Öğrenciler dikkat! Bu habere çok sevineceksiniz

Daha önce YGS-1’de ilk 5 bin ve ilk 10 bin sıralamasına giren öğrencilere aylık 1000 TL burs veriliyordu. Şimdi ise ilk 20 bin sıralamasına giren öğrencilere de bu para verilecek. Yani YGS-1 puan türünde tercih yapan ve ilk 20 bin sıralamasına giren öğrenciler 1000 TL bursu cepte bilecek. Ayrıca Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerini tercih edenlere de bu burs verilecek. Bu bölümlerden mezun olanlara ise yeni istihdam alanları sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Öğrenciler dikkat! Bu habere çok sevineceksiniz

YGS-1’de ilk 5 bin ve ilk 10 bin sıralamasına giren öğrenciler aylık 1000 TL burs alma hakkına sahip oluyordu. YGS-1 puan türünde tercih yapan ve ilk 20 bin sıralamasına giren öğrenciler de bu 1000 TL bursa hak kazanacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, TÜBİTAK Başkan Vekili  Prof. Dr. Mehmet Çelik’i ziyaretinde, temel bilim programlarının güçlendirilmesi çalışmaları için destek istedi.

MATEMATİK, FİZİK, KİMYA VE BİYOLOJİ

ÖSYM tarafından yapılan LYS MF puan türünde ilk beş bin kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2.000 TL burs, YGS-1 puan türünde beş bin bir ile on bin sıralaması arasında yer alan öğrencilere de aylık 1.000 TL burs veriliyor.

TEKLİF TÜBİTAK'A YAPILDI!                     

YÖK Başkanı Saraç, TÜBİTAK tarafından verilen bu bursların öğrencilerin temel bilim programları olan Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında tercih edilme sayısını artırdığının altını çizerek, bu teşvikin daha büyük sonuç üretmesi için ilk 10.000 kişiye kadar verilen bu bursların artık ilk 20.000’e verilmesini de teklif ettiği öğrenildi.

TÜBİTAK Başkan Vekili Çelik'in de öneriye olumlu yaklaştığı ve 9 Mayıs 2015’te yapılacak Bilim Kurulu Toplantısında konuyu görüşüp karara bağlayacakları belirtildi. 

İLERİDE DOĞRU OLDUĞU ANLAŞILACAK!

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada ise temel bilimleri güçlendirme çalışmaları kapsamında bu programlardan mezun olanların istihdamına yönelik “Yeni alan tanımlamalarının” yapılacağı duyuruldu. Konuya ilişkin çalışmanın başladığı ifade edilerek, "Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, temel bilimleri tercih edecek öğrencilerimiz, ileride bu tercihlerinin kendileri için çok doğru olduğunu anlayacaklar" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz