Polisten Sanat Hayatına Renk

Polisten Sanat Hayatına Renk

Polisten Sanat Hayatına Renk

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik spor, müzik ve bilgisayar kursları düzenlendi. Kurslarda başarılı olan öğrencilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen ve Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Diyarbakır Emniyet Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen 'Spor ve sanat hayatına renk kat' projesi kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklara yönelik basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, taekwondo, karate, judo, satranç, badminton, masa tenisi, Bağlama ve gitar branşlarında spor ve müzik kursları düzenledi. Müzik ve spor kurslarına 600 öğrencinin katıldığı belirtildi.

SANAT HAYATINA

Proje kapsamında spor ve müzik kurslarının yanı sıra çocukların spor kıyafeti ile müzik alet ve malzemeleri temin edilerek, kumanya iaşeleri, piknik, yemek organizasyonu düzenlendi. Ayrıca çocuklara eğitici ve eğlendirici sinema gösterimi, madde bağımlılığı ve zararlarından korunma yöntemleri, il içi ve il dışı öğrenci gezileri, panel-seminer gibi gibi faaliyetler gerçekleştirildi.

SOMESTİR TATİLİ

Proje kapsamında öğrencilerin sömestir tatilini daha verimli geçirmeleri için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan akıllı sınıfta uzman personel tarafından bilgisayar kursu da düzenlendi. Kurs kapsamında ilköğretim ikinci kademede eğitim gören toplam 103 öğrenciye 'Temel bilgisayar kursu' verildi. Öğrencilere kursta bilgisayar donanım, internet, windows işletim sistemi ve Microsoft office programları öğretildi. Kurs sonunda Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın da katıldığı törenle öğrencilere belgeleri verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz