Robotik kodlama

Kayapınar'da "Robotik Kodlama ve Stem Merkezi"kuruldu

Robotik kodlama

Kayapınar Belediyesi tarafından öğrencilerin geleceğe hazırlanması için hazırlanan belediye hizmet binasında kurulan “Robotik Kodlama ve Stem Merkezi”nin açılışı yapıldı.

Eğitim çalışmalarına verdiği destekle kendinden söz ettiren Kayapınar Belediyesi bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini bilişim alanında üretici hale getirmek, gelecek yıllarda ülkemizden ve ilçemizden uluslararası yazılımlar ve teknolojiler üretecek genç nesilleri yetiştirmek için “Robotik Kodlama ve Stem Merkezi” kuruldu.

Belediye hizmet binasında eğitim alan öğrenciler; çizgi izleyen robot, hızlı çizgi izleyen robot, robot kol ve görevleri, temalı robot arama, labirentten çıkma, tinkercad üç boyutlu tasarım ve serbest proje olmak üzere 7 kategoride eğitim alamaya devam ediyorlar. 

“ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ İLE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Merkezin açılışında konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, eğitime, bilgiye, teknolojiye ve çocuklara önem verdikleri belirterek, “Belediyenin temel görevleri olan park, yol yapım ve temizlik işleri dışında eğitime önem veriyoruz.  Belediyemizin üst katını tamamen kodlama atölyesine çevirerek, çocuklarımızı Robotik Kodlama eğitimleri ile geleceğe hazırlıyoruz. Proje kapsamında yıl sonuna kadar 1000 öğrencimize eğitim vermeyi hedefliyoruz. Projeye desteklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Koç, konuşmasının ardından burada eğitim gören çocuklarla birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti.

Öte yandan çok sayıda öğrencinin eğitim aldığı merkezde “Ulusal Robot Yarışması” için hazırlıkların sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler