Silvan Lisesi Meclis gündeminde

Silvan Lisesi Meclis gündeminde

Silvan Lisesi Meclis gündeminde

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, meslek lisesine dönüştürülmek istenen Silvan Lisesi'ni meclis gündemine taşıdı. Birtane, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle meclise verdiği yazılı soru önergesinde, ”Diyarbakır Silvan Lisesi de Meslek Lisesi'ne dönüştürülmesi planlanan okullar içinde yer almaktadır. Düz liselerin, Anadolu lisesine dönüştürülmesi, çökmüş olan eğitim sistemine bir nefes aldıracakken, meslek lisesine dönüştürme projesi eğitimin iflası anlamına gelecektir. Kaldı ki Silvan Lisesinin alt yapısı ve donanımı kesinlikle meslek lisesi olmaya elverişli değildir” dedi.

SİLVAN LİSESİNİN AKİBETİ

Birtane, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in cevaplaması istemi ile şu soruları yöneltti:

”1-Bu uygulama hangi genelgeye dayanmaktadır?

2-Silvan Lisesinin fiziki donanımı meslek lisesi olmasına uygun mudur? 1893 öğrencisi olan Lise neden Anadolu Lisesine dönüştürülmüyor? Bu hem okul hem de öğrenciler açısından daha avantajlı olacakken neden meslek lisesi yapılıyor?

3-Meslek Lisesi olması durumunda hangi bölümler açılacaktır? Bu bölümlerde okuyacak öğrenci geleceğini nasıl garantiye alacaktır?

4-Bu uygulama ile ne hedeflenmektedir? Uygulamanın öğrenciler açısından avantajları var mıdır? Bu uygulama üniversiteye girmeyi zorlaştırırken nasıl bir avantaj sunabilir?

5-Meslek Lisesi mezunları ile Anadolu Lisesi mezunlarının üniversiteye giriş oranı nedir?

Türkiye genelinde geçen dönem, Üniversiteye giren Meslek Lisesi mezunu ve Anadolu Lisesi mezunu öğrenci rakamları nedir?”

Kaynak: Diyarbakır Söz