Sur'da uçurtma şenliği düzenlenecek

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sur ilçesinde bulunan tarihi Kırklardağı bölgesinde uçurtma şenliği düzenleyecek.

Sur'da uçurtma şenliği düzenlenecek

Uçurtma şenliğinde çocuklar, uçurtmalarını öğretmen ve ebeveynlerinin eşliğinde Kırklardağı semalarında "Bal Arısı ve Düş Kelebekleri"nin hayal dünyasında müziklerle dans ettirecek. Belediye çalışanları ve Düş Kelebekleri oyunun yazarı Asmin Nimet Singez, projeyle ilgili sunum yapacak.

Şenlik kapsamında ikramlar, yüz boyama, müzik, dans gibi günün anlamına uygun renkli anlar da yaşanacak.

Uçurtma şenliği

Bal Arısı ve Düş Kelebekleri Projesi kapsamında hazırlanan etkinlikte dezavantajlı, terör mağduru çocuklar, kendilerinin hazırlayacağı uçurtmaları uçurmanın heyecanını yaşayacaklarını anlatan Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürü Aziz Altun,  çoçukların hayal dünyasındaki kahramanlarla, düş kelebeklerindeki kahramanları bir araya getirip çocukları mutlu etmek istediklerini söyledi.

Çocuklar için yaptıkları bu şenliğin bir ilk olduğunu ve devamında böyle projelere devam edeceklerini dile getiren Altun, 29 Eylül saat 14.00'te düzenlenecek olan Bal Arısı ve Düş Kelebekleri Uçurtma Şenliği'ne kentte yaşayan küçük, büyük herkesi davet ederek içlerindeki çocuğu seven herkesi şenliklerine beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz