Telli Turna Uçurtma Şenliği

Nesli tükenme tehdidi altında olan telli turna ve toy kuşları için mücadele eden Telli Turna Doğa Derneği, uçurtma şenliği düzenledi. Şehir Stadyumu’nda düzenlenen uçurtma şenliğine Muş Güzel Sanatlar Lisesi, Muş Alparslan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Özel Özgür Adımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli ve onkoloji hastası çocuklar ile çok sayıda davetli katıldı

Telli Turna Uçurtma Şenliği

Nesli tükenme tehdidi altında olan telli turna ve toy kuşları için mücadele eden Telli Turna Doğa Derneği, uçurtma şenliği düzenledi. Şehir Stadyumu’nda düzenlenen uçurtma şenliğine Muş Güzel Sanatlar Lisesi, Muş Alparslan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Özel Özgür Adımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli ve onkoloji hastası çocuklar ile çok sayıda davetli katıldı. Engelli ve onkoloji hastası çocukların uçurtma uçurması ile başlayan şenlikte, Muş Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri sahne alarak bir birinden güzel türküler seslendirdi.

TURNA UÇURTMA

Engelli ve onkoloji hastası çocukların uçurtma uçurması ve canlı müzik ile devam eden programda katılımcılar saatlerce halay çekti.

Muş’ta doğa bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Telli Turna Doğa Derneği Başkanı Kasım Avci, bu tür programları bir sosyal sorumluluk haline getirip devam ettireceklerini söyledi. Telli Turna Uçurtma Şenliğine sivil toplum kuruluşu ve iş adamlarının destek verdiğini ifade eden Avci, “Doğamıza, sulak alanlarımıza, akarsular, göllerimize hep birlikte sahip çıkalım. Nesilleri tehlike altında bulunan telli turnalar ve toy kuşlarımıza için her türlü kaçak avcılık faaliyetlerini ve her türlü çevre kirliliğine karşı korumak için tedbirleri uygulayalım diye bir slogan geliştirdik. Bu sloganımıza Fiat Muş Bölge Bayi tamamen destek verdi. Bu destek sayesinde bugün burada özellikle engelli ve onkoloji hastaları ile çok sayıda vatandaşımızın bir araya gelmesine vesile oldu. Bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

DOĞAYI KARIYALIM

Doğa koruma faaliyetlerine her kesimi dahil etmek istediklerini kaydeden Avci, “Telli Turna Doğa Derneği olarak ilimizde sulak alanlarda yürütmekte olduğumuz doğa koruma faaliyetleri kapsamında kırsalda yaşayan yöre halkı ile de sürekli olarak bilgi alışverişi içinde bulunmaktayız. Koruma faaliyetlerinin çok kapsamlı ve daha yaygın hale gelebilmesi için çeşitli sosyal etkinlikleri de organize etmeye ve çok katılımlı programlar oluşturmaya çalışmaktayız. Uçurtma ve müzik şöleninde doğa içerikli parçalar seslendirildi, çok güzel bir çalışma ortaya çıktı. Destek veren ve katılan herkese bu duyarlılıklarından dolayı minnettarız” ifadelerini kullandı.

İş adamı ve firma yetkilisi Necip Büte ise, “Firma olarak her zaman sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Burada sponsorluğunu yaptığımız şenlikte engelli öğrencilerimiz ve onkoloji hastası çocuklarımızın doyasıya eğlenmesi bizi duygulandırdı. Bu tür organizasyonlara destek veremeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler