Yurt Değil Akademi!

Diyarbakır'a 250 kişilik Kız öğrenci kazandıran TÜRGEV kayıt işlemlerine start verirken, Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın, TÜRGEV'in bir öğrenci yurdu değil bir akademik olduğunu söyledi.

Yurt Değil Akademi!

DİYARBAKIR- Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 büyükşehirde verdiği kız öğrenci yurdu hizmetini 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında, Diyarbakır'da da 250 Kız öğrenci kapasiteli yurtta devam ettirecek.

Diyarbakır'a 250 kişilik Kız öğrenci kazandıran TÜRGEV öğrenci kayıt işlemlerine start verirken, Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arzu Akalın, dün kentteki STK temsilcileriyle bir araya geldi. Sabahki görüşmede, TÜRGEV'in faliyetleri ve Diyarbakır'da kız öğrencilerin yararlanması yönünde faaliyete sokulan 250 kişi kapasiteli kız Öğrenci Yurdu hakkında bilgilendirme yaptı.

AKALIN BİLGİLENDİRDİ

Akalın öğleden sonra da, Diyarbakır'daki Vaazelik görevini yapan bayan eğitimcilerle bir araya geldi. TÜRGEV'in bir öğrenci yurdu değil bir akademik olduğunu ifade eden Akalın, Yükseköğretim yurtları kurarak yola çıkan ve daha sonra hizmet alanını ortaöğretim yurtları, anaokulları ve ilköğretim kolejleri açarak genişleten TÜRGEV'ın, ülke genelinde özellikle talep hissedilen bölgelerde kız öğrenci yurdu sayısınını hızla artırdığını söymedi.

YURT DEĞİL AKADEMİ!

Akalın, ülke genelinde hizmet verdikleri tüm yurtların aynı konfor ve standartta olduğunu vurgularken, "TÜRGEV yurtları marka. Dolayısıyla biz ülkemizin doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bir bütün olduğunu biliyor, bu düsturla hareket ediyoruz" diye konuştu. Ailelerinin kızlarını TÜRGEV yurtlarına güvenle emanet ettiğini dile getiren Akalın, şöyle konuştu: "Diyarbakır'daki mülakatlara katıldım. Aileler bize güvenlerini ifade ettiler. Anne babaların gönül rahatlığıyla 'TÜRGEV'e kızımızı emanet ettik' demiş olması bizim için sorumluluktur, ama bir taraftan da memnuniyettir. Doğrusu bu beni çok duygulandırdı. Biz de bu emaneti 20 yıldan beri çok güzel bir şekilde taşıyoruz."

Akalın, TÜRGEV'in temel hedefinin Türkiye'nin kalkınması, büyümesi ve eğitimli zihinlerle ayakta kalmasını sağlamak olduğunu ifade ederek şöyle dedi;

"TÜRGEV olarak yurtlarımızda ve okullarımızda verdiğimiz bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif faaliyetlerle; gelişen Türkiye’ye ayak uydurabilecek yeni Türkiye’nin inşasına katkıda bulunmaktır. Dengelerin değiştiği global dünyada uluslararası platformlarda söz sahibi olabilecek, özgüveni tam, köklerinin farkında olan, bilinçli; tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten, girişimci gençler yetiştirmeyi kendimize düstur edindik.  Allah kısmet ederse Diyarbakır da yaklaşık 300'e yakın kızımızın kaydının yapmayı hedefliyoruz. TÜRGEV yurtlarının özeliği Diyarbakır’daki yurdumuzda aynı mevcut. Sadece kızlarımız rahat hijyenlik ortamlarda barına bilecekleri yemeklerinin yiyebilecekleri yerleri sağlamıyoruz tabii ki. Onların kendilerinin kültürel anlamada  sosyal anlamda geliştirebileceği uygun ortamlar hazırlıyoruz. Buradan kastım her bir yurdumuzda konferans salonumuz, dünya klasiklerinden Türk klasiklerinden kitap okuyabileceği kütüphanemiz olduğu  bir ortam. Derslerini çalışabilecekleri, etüttü ortamları  olduğu çeşitli atölyelerle resim ve ebru atölyeleriyle kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar oluşturuyoruz. Diyarbakır'da afaaliyete girecek olan öğrenci yurdumuz, Diyarbakıra ve Türkiyemiz için hayırlı olur."

Kaynak: Diyarbakır Söz