55 Bin TL’si olanın hayalleri gerçek oluyor! 32 gün sonra para iki katına katlanacak

Bankalar arasındaki rekabet arttıkça mevduat faizlerinde ciddi bir artış görüyoruz. Bu artış, tasarruf sahiplerine cazip seçenekler sunarak mevduat getirilerini artırabilecektir. Bankalar, müşteri çekmek ve mevcut müşterileri elde tutmak için daha yüksek mevduat faizleri yoluyla daha yüksek kâr elde etme fırsatları sunmaktadır. Bu durum tasarruf sahiplerinin bankalardaki hesaplarında biriken fonlardan en iyi şekilde yararlanmalarına olanak sağlarken, aynı zamanda finansal piyasada dinamik bir değişimin de sinyalini veriyor.

55 Bin TL’si olanın hayalleri gerçek oluyor! 32 gün sonra para iki katına katlanacak

Mevduat faizlerinin artmasında bankalar arasındaki rekabet önemli rol oynuyor. Bankalar, müşterileri elde tutmak ve yeni müşteriler çekmek için faiz oranlarını rekabetçi oranda ayarlamaya çalışıyorlar.

 Faiz oranı, bankanın size ödemiş olduğu yıllık getiri oranını ifade eder. Daha yüksek faiz oranları daha yüksek getiri anlamına gelir. Ancak en yüksek faiz oranı sunan bankayı seçebilmek her zaman en doğru karar olmayabilir. Bunun nedeni, faiz oranı değişikliklerinin ekonomik göstergelere ve bankanın iç yönergelerine dayanmasıdır. Peki, banka faiz oranları nasıl belirleniyor? İşte yanıtı..

Bankalar mevduat faizlerini merkez bankasının belirlediği temel faiz oranına, piyasa koşullarına ve bankanın kendi likidite ihtiyaçlarına göre ayarlamaktadır. Ek olarak, bankalar müşteri çekmek ve mevcut müşterileri elde tutmak adına rekabetçi faiz oranları sunabilmektedir.

En Yüksek Faiz Oranı Sunan Bankalar

Yaz ayının başlamasıyla birlikte birçok banka mevduat faizlerini artırmaya başladı. Örneğin ING e-Turuncu hesabında %55, Alternatif Bank VOV hesabında %58, Anadolubank Renkli hesabında %56 gibi rekabetçi faiz oranları sunulmaktadır. Bu faiz oranları yatırımcılara birikimlerini değerlendirebilme imkanı sunmaktadır.

Bankaların 55.000 TL’ye 32 Günlük Vadeli Mevduat Getirileri

Türkiye’nin önde gelen bankaları, müşterilerine rekabetçi sabit hesap faiz oranlarıyla çeşitli tasarruf seçenekleri sunmayı sürüdrüyor. Aşağıda bazı bankaların tasarruf hesaplarının faiz oranlarıyla net gelirlerinin bir analizi bulunmaktadır.

Alternatif Bank – VOV Hesap

Alternatif Bank, %58 faiz oranıyla VOV hesabıyla dikkat çekiyor. Bu hesap müşterilere vadesiz mevduattan net 2.649,62 TL kazanç sağlamaktadır. Müşterinin dönem sonunda aldığı toplam tutar 57.649,62TL’dir.

Anadolubank – Renkli Hesap

Anadolu Bankası Renkli Hesap, müşterilerine %56 faiz oranıyla avantajlı tasarruf seçeneği sunuyor. Bu hesaptan kazanılan net gelir 2.558,25 TL olup dönem sonu toplam tutarı 57.558,25 TL’dir.

ING – e-Turuncu Hesap ile TEB Marifetli Hesap

ING Bank ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) %55 faiz oranları sunmakta ve benzer tasarruf fırsatlarını temsil etmektedir. Her iki bankanın sabit mevduat hesaplarından kazanılan net gelir 2.512,57TL olup, dönem sonu toplam tutar 57.512,57TL olarak hesaplanmıştır.

Fibabanka – Kiraz Hesap

Fibabanka’nın Kiraz hesabı %54 faiz oranıyla bir adım geride olsa da cazip bir seçenek sunmaktadır. Bu hesap müşteriye 2.466,89 TL net gelir sağlıyor ancak dönem sonunda kazanılan toplamın 57.466,89 TL olduğu belirlendi.

Garanti BBVA – E-Vadeli Hesap

Garanti BBVA, listedeki en düşük faiz oranını %50 ile sunuyor. Elektronik cari hesap üzerinden yapılan yatırım sonucunda net kâr 2.284,15 TL, nihai toplam tutar ise 57.284,15 TL oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz