Bakanlar Gaziantep'te sosyal tesis açılışı yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Amacımız, muradımız, hizmetimizle sizlere layık olmak, sizlerin hizmetkarı olmak ve sizlerin hayır duasını almak'' dedi.

Bakanlar Gaziantep'te sosyal tesis açılışı yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Güneş Sosyal Tesisi'nin açılışına katıldı. Sosyal tesis önünde halk oyunları ekibinin gösterileriyle karşılanan Bakan Şahin ve Şimşek, açılışa katılan çocuklarla yakından ilgilendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında güçlü bir parlamento ve güçlü bir hükümetle, güçlerini milletten alarak yollarına devam ettiklerini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Bir taraftan da hem özelde Gaziantep'te hem Türkiye'de yerel kalkınmayı düzgün, ahlaklı, paraya sahip çıkan, vizyonu ve misyonuyla yerel kalkınmayı sağlayan belediye başkanlarımızla ikiz kardeş olduk. Amacımız, muradımız, hizmetimizle sizlere layık olmak, sizlerin hizmetkarı olmak ve sizlerin hayır duasını almak. Bu çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için onların taleplerini yerine getirmek için buradayız. Onun için bu yolculuktayız. Bu şehrin bir evladı olarak sizlerin Gaziantep temsilcisi bir bakan olarak büyük bir onur ve şeref duyuyorum. Hepinizi çok seviyorum.''

Bakan Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu da yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti, sosyal tesisin mahalleye hayırlı olmasını diledi.

Maliye Bakanı Şimşek

Bakan Şimşek ise devleti milletin hizmetkarı yaptıklarını belirterek, ''Biz devleti milletin hizmetkarı yaptık. Bir tek derdimiz var. Sizlerin hayır duasını almak. İnşallah bu sosyal tesislerde gençlerimiz, çocuklarımız, bacılarımız eğitim görecek. Kendilerine, ailelerine ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunacaklar. İnşallah Türkiye bu tür tesisler sayesinde dünyayla daha hızlı bir şekilde rekabet edecek'' diye konuştu.

Bakan Şimşek, Gaziantep'in geliştiğini ve büyüdüğünü bunda da yerel yönetimlerin çok büyük katkısı olduğunu ifade ederek, bakanlar olarak Gaziantep'le ilgili her konuya milletvekilleriyle birlikte ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve Şimşek ile beraberindekiler sosyal tesisi gezdi.

Spor salonunda spor yapan kadınlarla sohbet eden bakanlar, müzik dersliğinde gitar ve saz dinletisi eşliğinde söylenen şarkılara eşlik etti.

Buradan İngilizce dersliğine geçen Bakan Şimşek, yabancı dil eğitimi alan öğrencilere İngilizce sorular yöneltti.

Bakanlar Şahin ve Şimşek daha sonra, İzmir'de gerçekleştirilen Uluslararası Açık Tekvando Turnuvası'nda derece elde eden sporcuları tebrik etti. Program sonunda katılımcılara aşure ikram edildi.

ŞEHİT EVİNE ZİYARET

Bakan Şahin ve Şimşek, tesis açılışının ardından Siirt'te, askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Perişan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye çadırında şehit babasının acısını paylaşan Bakan Şahin ve Şimşek, şehit için dua etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz