Belediyecilikte ders veren biziz

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, belediyelerinin kısıtlı imkanlara rağmen AK Partili belediyelere hizmet dersi verdiğini söyledi.

Belediyecilikte ders veren biziz

Kayapınar Belediyesi tarafından yapılacak ve toplam 102 bin metrekare alana sahip üç yeni park için temel atma töreni yapıldı. Bu parklardan biri 50 bin metrekare alanla Diyarbakır’ın ikinci büyük parkı olma özelliğinde. Törende konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP belediyelerin ayrımcılık ve baskılara rağmen hizmet yapmaları nedeniyle hedef haline geldiğini söyledi,

Temel atma törenine BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zünrüt, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bayremir, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, BDP ilçe başkanları ve sendika başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.

“46 PARKI HALKIN HİZMETİNE AŞTIK “

Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, “ İlçemiz, Planlı kentleşmesi, gelişen ekonomisi ve yüzlerce dönümlük sosyal donatı alanları ile bölgenin en gözde ilçelerinden biri olmuş durumda. İlçemizde ise, nüfus artış hızına rağmen kişi başına düşen yeşil alan miktarı 17 metrekareye ulaşmış bulunmakta. Şuana kadar belediyemiz tarafından 218.455 metrekare alana sahip 46 parkın yapımını tamamlanarak hizmete sunduk. 102 bin metrekarelik alanda yapılmakta olan 3 büyük parkın temelini hep birlikte atıyoruz. Yapımına başladığımız bu parklarımız ise Diyarbakır’da planlanarak üretilmiş en büyük, en kapsamlı park alanlarımızdan olacak.    Vizyon projelerimizden olan aynı zamanda bir sosyal donatı alanına dönüşen 50. 000 metrekare alana sahip Dicle kent Bulvarı’nda bulunan parkımızda Nikâh Salonu ve Resepsiyon Salon’da bulunmaktadır. Sizinde bildiğiniz gibi hizmet etmek için birlikte yola çıktığımız başkanımız Zülküf Karatekin 3 yıldan beri tutuklu bulunmakta. Sayın Zülküf Karatekin’in kamuoyuna taahhüt ettiği projeleri devralarak bir kısmını tamamladık. Geri kalanı halkımızın desteğiyle tamamlayacağız “ dedi.   

“KUŞATMAYA RAĞMEN HİZMET ÜRETİYORUZ “

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de iktidarın baskılarına rağmen hizmet ürettiklerini söyledi. “ Bu coğrafyada siyaset yapmak ateşten gömlektir. Ancak bu halk için ateşte yanmak bizim için en büyük onurdur. Binlerce arkadaşımız cezaevinde. Ancak halkımızın inancı ve direnişi bu arkadaşlarımızı özgürlüklerini kavuşturacaktır. Belediyeler olarak projelendirdiğimiz hizmetler bu kentin yıllarca hizmet verecek hizmetlerdir. Bu anlamda bu gün temel atma töreni yaptığımız bu parklarımız bu kapsamdaki projelerdir. Belediyelerimiz her türlü siyasi ve ekonomik kuşatmaya rağmen halka hizmet ediyorlar “ şeklinde konuştu

“DAĞIN ARKASINDAKİ MİLYONLARA BAKIN”

Temel atma töreninde açılaşa gelenlere hitaben konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “ Her türlü baskılara rağmen onurunu çiğnetmeyen bu halk için ne yapsak azdır. Ancak tutuklamalara ve ayrımcılığa rağmen belediyelerimiz halka hizmeti en iyi şekilde yapıyorlar. Paraya boğulmuş AKP belediyeleri hizmet yapamazken, belediyelerimizin hizmet etmelerinin nedeni çalmayarak şerefli bir şekilde çalışmalarıdır. Bu nedenle iktidar tutuklamalarla ve baskılarla bunu engellemeye çalışıyorlar. Bu yetmiyormuş gibi belediyelerimiz iftiralar ediyorlar. Belediyeler dağa para gönderiyor. Ankara’dan gelen paralar bu gün yaptığımız bu hizmetlere kullanılıyor. Belediyelerin paraları bir yere gitmiyor. Çok merak ediyorsanız dağın arkasındaki milyonlara bakın. Belediyeleri kazandığımız yerlerde Cumhuriyet’ten bu günü yapılmayan hizmetler yapılmıştır. Kimse gelip dışarıdan bu sorunu çözemez. Bu sorunu kendi öz göçümüzle biz çözeceğiz. Bizi bölmeye çalışanlar gelip avucumuzu yalasınlar. Bu topraklara, Kürdistan’a özgürlük gelecektir. Bu bölgede Kürdistan gerçeği var, kabul edeceksin ve saygı duyacaksın. İki saat seçmeli ders bu halkın onuruyla oynamaktır Hiçbir onurlu halk bunu kabul etmez “ dedi.

DİYARBAKIR İKİNCİ BÜYÜK PARKI’NA KAVUŞUYOR

Konuşmaların ardından katılımcı konuklar sahneye çıkarak telem atma törene katılarak kitleyi toplu olarak selamladılar. Temel atma töreni sonrası Eğitim Destek Evleri Müzik Gurubu, Meral Tekçi ve Cevdet Bağca açılışa katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz