BES:"Ücrette eşitlik ve adalet istiyoruz"

Diyarbakır Defterdarlığı’nda çalışan BES üyesi memurlar, ücret adaletsizliğini bir saatlik iş bırakma eylemiyle protesto etti. BES Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Karaaslan, ne toplu sözleşmeleri ne de maaş artışlarının yapılmadığını belirterek,” AK Parti hükümetine isyan ediyoruz” dedi.

BES:

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Defterdarlığı’nda bir saatlik iş bıraktı. Defterdarlık binası önünde basın açıklaması yaptı. Maliye Bakanlığı’nda yaşanan ücret adaletsizliğini protesto etti.

Defterdarlık binası önünde davul ve zurna eşliğinde halay çeken BES üyeleri, bina içerisinde de davul ve zurna eşliğinde halay çekmek istedi. Buna izin vermeyen polis ile sendika yöneticileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrası eylem dışarıda devam etti. BES üyeleri burada basın açıklaması yaparak eylemleri sonlandırdı.

                                         

Türkiye genelinde Maliye Bakanlığı’nın protesto edildiğini kaydeden BES Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Karaaslan, ne toplu sözleşmeleri ne de maaş artışlarının yapılmadığını belirterek “AK Parti hükümetine isyan ediyoruz” dedi.

‘TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINSIN’

 Ek ödemelerin emekliliğe esas kazanca dahil edilmesini ve emekli aylıklarına eklenmesini isteyen Karaaslan, taleplerinin Maliye Bakanlığı tarafından dikkate alınmasını istedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Nevruz ve 1 Mayıs hazırlıkları yapan 9 KESK’li kadının tutuklanmasına da değinen Karaaslan, “Baskı, sürgün, tutuklamalar ve anti-demokratik uygulamalar ne halkımızı ne de biz sendikacıları yıldırmayacaktır” diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in maliye çalışanlarının taleplerini dikkate almamasını, maliye haftasını boykot ederek hiçbir etkinliğe katılmayacaklarını belirten Karaaslan, mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz