Çiftçilerin dolandırıldığı iddialarına cevap geldi!

Lice'de çiftçilerden tahsil edilen sigorta prim tutarlarının TARSİM'e gönderilmediği yönündeki iddialara Ziraat Bankası yanıt verdi.

Çiftçilerin dolandırıldığı iddialarına cevap geldi!

Ziraat Bankası, Lice'de bankanın çiftçilerden tahsil ettiği sigorta pirim tutarlarının TARSİM’e gönderilmeyerek, faizli hesapta işletildiği ve çiftçilerin bu şekilde dolandırıldığı iddialarının aslısız olduğunu bildirdi.

Bankanın Hukuk Müşavirliği aracılığıyla yapılan açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında 29 Temmuz 2020 tarihinde “Ziraat Bankası çiftçileri dolandırdı” başlığıyla yayınlanan haberin hiçbir gerçek bilgiye dayanmayan, kamuoyu nezdinde haber niteliği taşınmayan, haber verme gayesinden ziyade belli bir kesimi kin ve husumete davet ettiği savunuldu.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Haberde yer alan iddiaların iftira olduğunun belirtildiği açıklamada, “Haberde adı geçen müşterilerimizde dahil olmak üzere, tüm müşterilerimize bankamızın misyonu gereği he türlü işlem ve destek objektif olarak sağlanmakta olup, bankamız dışında gerçekleşen sigorta işlemlerinde, sigorta ve müşteri iletişiminden kaynaklı bazı aksamalar nedeniyle gecikmeler yandığı anlaşılmıştır. Söz konusu sigorta primlerinin bankamız hesaplarında faizlendirildiği yönündeki kabul edilmez ağır ithamlar hiçbir gerçekliği olmayan, gazetenin karaçalma gayretiyle ortaya attığı iftiralardan ibarettir. Söz konusu sigorta işlemlerinin, TARSİM tarafından yerinde inceleme yapılarak, yürütülen, randevu sistemiyle işleyen bir süreç olduğu nazara alındığında her iki olayda bankamızın bir kastı veya kusuru bulunmadığı açıktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca bankanın periyodik ve rutin olarak BDDK-Sayıştay ve Hazine Denetçileri tarafından denetlendiği bilgisine yer verilerek, bankanın yasal düzenlemelerde ve mevzuatında yer alan kurallara titizlikle riayet edildiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz