Diyarbakır'da enflasyon düştü

Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, 2012 yılı Kasım ayı tüketici ve üretici fiyat endeksini açıkladı. Buna göre Kasım ayı enflasyon verileri, tüketici fiyatlarında Türkiye ortalamasının altında çıktı.

Diyarbakır'da enflasyon düştü

DİYARBAKIR-Türkiye İstatistik Kurum (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, 2012 yılı Kasım ayı tüketici ve üretici fiyat endeksini açıkladı.

Diyarbakır bölgesinde Kasım ayı enflasyon verileri, tüketici fiyatlarında Türkiye ortalamasının altında çıktı. Geçen yılın aynı ayına göre enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 6,37 olurken, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın yer aldığı TRC2 bölgesinde yüzde 6,00 oldu. Kasım ayı zam şampiyonu 'Anorak Tipi Erkek Kabanı' olurken, en çok ucuzlayan ise 'Yeşil Soğan' oldu.

TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın içerisine yer aldığı TRC2 bölgesinin en çok zam alan ve en çok ucuzlayan ürünlerini açıkladı.

 

ZAM ŞAMPİYONLARI

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen ay yüzde 45,58'lik fiyat artışıyla 'Anorak Tipi Erkek Kabanı' zam şampiyonu olurken, bu ürünü, fiyatı yüzde 43,88 oranında artış gösteren 'Yünlü Erkek Kabanı' ile yüzde 29,3 artış gösteren 'Kadın Pardösüsü' izledi. Kasım ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 26,74 ile 'Çocuk Kazağı', yüzde 25,84 ile 'Kadın Çizmesi' yer aldı. TÜİK verilerine göre, geçen ay fiyatı düşen ürünlerin başında ise 'Yeşil Soğan' geldi. Kasım'da 'Yeşil Soğan'ın fiyatı yüzde 29,42 oranında düşerken, bu ürünü fiyatı yüzde 26,80 oranında azalan 'Ispanak' izledi. Kasım ayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında yüzde 22,53 oranında düşen 'Marul', yüzde 22,16 oranında düşen 'Ayva' ve yüzde 19,35 oranında düşen 'Mandalina' yer aldı. -

Kaynak: Diyarbakır Söz