Emekliye promosyon müjdesi bu ay sonu verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, emekliye banka promosyonuyla ilgili yeni müjde verdi. Soylu, “Bu ayın sonuna kadar bir değerlendirmeyi ortaya koyacağız. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanacak" dedi.

Emekliye promosyon müjdesi bu ay sonu verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 8-11 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nın tanıtım toplantısında soruları yanıtladı. Emeklilere banka promosyonuyla ilgili konuşan Soylu, “SGK, geçen yıl 150-155 milyar lira, bu sene ise 180-185 milyar lira ödeme yapıyor. Bunu da bankalar marifetiyle yapmaktadır. Ayrıca yaklaşık 55-60 milyar lira civarında sağlık ödemelerimiz var. Yani neredeyse total olarak 240 milyar lira civarında bankalar üzerinden sirkülasyon sağlıyoruz. Biz istiyoruz ki bunun karşılığında da hiç olmazsa bir promosyon alsınlar" dedi.

2 GÜN ÖNCE KONUŞTUK

Özel ve kamu bankalarıyla önemli görüşmeler yapıldığını vurgulayan Soylu, “En son 2 gün önce kamu bankalarımızla bir araya geldik. Bu ayın sonuna kadar bir değerlendirmeyi ortaya koyacağız. Ay sonunda Başbakanımız ile paylaşıp bir karar vereceğiz. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanacak" dedi.

AYM esasa girebilme hakkına sahip değil

“Benim bu anayasada emeğim var, çocuk çocuğumun da nafakası var” diyen Soylu, "Anayasa Mahkemesi bu konuda esasa girebilme hakkına sahip değildir. Anayasa Mahkemesi, öncelik esasını neye göre belirlediğini bu millete ifade etmelidir" ifadelerini kullandı.

'Kıdem'i çözmeliyiz

“Kıdem tazminatında taraflarla uzlaşma sağlanacak mı" şeklindeki soruyu ise Bakan Soylu, "Benim rüyam da şu; cumartesi ya da pazar günü bir ailenin, bir babanın bir annenin evlatlarıyla oturup, bilgisayara bastığında kıdem tazminatının ne noktaya ulaştığını, hesabından görebildiği, işvereniyle tehditleşmenin olmadığı, bunu alıp almamaktan endişe duymadığı bir çalışma hayatı istiyoruz. Bu benim hayalim, rüyam" dedi.

Paralelle tam mücadele

Soylu, "Devlet içerisindeki paralel yapılanmayla mücadelemiz amansız sürecektir. Kimse bizden amalı, lakinli, eğerli böyle bir müsamaha beklemesin” dedi.

Maliye ile buluşacağız

Bakan Soylu, asgari ücretten 70 lira gelir vergisi dilimi kesileceğine ilişkin soru üzerine "Bu konuda Maliye Bakanımız ile de ağustos sonunda bir araya geleceğiz. Bu konuyu o gün değerlendireceğiz ve o gün sendikalarımızla da bir araya geleceğiz.”

740 bin taşeron var

"Kamuda ne kadar taşeron var ve çalışma sonunda ne kadarının kadroya geçeceğini tahmin ediyorsunuz" sorunu, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sisteminde 650 bin alt işveren gözüküyor ama SGK'ya alt işveren koduyla kayıt olmayan yaklaşık 90 bin kişinin varlığını biliyoruz. Yaklaşık 740 bin kişi civarındadır. Bu bahsettiğiniz soru asıl işle yardımcı işin belirlenmesiyle ortaya çıkacaktır. Bu da hükümetimizin kararıdır" diye yanıtladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz