Ergani Bileziğine Kadınlardan Rağbet

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine özgü ilk takı tasarımı olan ve ilçenin adını taşıyan "Ergani Bileziği" takı estetiğine önem veren kadınlar tarafından rağbet görüyor.

Ergani Bileziğine Kadınlardan Rağbet

Altın sektöründe markalaşmak için son dönemde ciddi adımlar atıldığını belirten Ergani Kuyumcular ve Sarraflar Dernek Başkanı Bülent Taner, ilçenin mistik dokusunu betimleyen özel tasarımların bölgesel ve ulusal takı fuarlarında hak ettiği yeri alarak ilçenin tanıtımına katkı sağlanması için önümüzdeki günlerde ödüllü tasarım yarışması düzenleneceğini söyledi.

ERGANİ BİLEZİKLERİ İLGİ GÖRDÜ

Son yıllarda ilçede kuyumculuk sektöründe kat edilen ilerlemeye paralel olarak piyasaya sürülen özel tasarımların rağbet gördüğünü dile getiren Taner, takı estetiğine önem veren bayanların, ilçenin ilk özel tasarımı olan "Ergani Bileziği"ne ilgi gösterdiklerini belirtti. Taner, "Ergani'nin mistik yapısını betimleyen değişik isim ve çeşitlerde yeni tasarımlar için çalışmalarımız sürüyor. Hatta bu yönde geniş kapsamlı ödüllü bir tasarım yarışması organizasyonu düzenleyerek ilçemizin takı sektöründe bir marka haline gelebilmesi için çabalamaktayız. En büyük hedefimiz, önümüzdeki yıllarda bölgesel ve ulusal takı fuarlarındaki stantlarda ilçemizin de yer almasını sağlayarak sektördeki yerini almasıdır" dedi.

"HAYALLER TAKIYA DÖNÜŞÜYOR"

Yaklaşık 3 yıl önce bölgede ilçe düzeyinde ilk kez Ergani'de faaliyete geçen takı üretim atölyesinde yine Erganili ustalar tarafından işlenen takıların, kalite ve fiyat bakımından uygun olması nedeniyle rağbet gördüğü belirtildi. Firma sahibi Şener Kaya, ilçede günde ortalama 2 kilo altın sirkülasyonu yapıldığı için bunun ilçede büyük bir pazar oluşturduğunu, üretim atölyesinin ilçede faaliyete girmesiyle birlikte Ergani'nin dışa bağımlılıktan kurtularak bu pazarı elinde tuttuğunu söyledi. Kaya, "Yaklaşık 3 yıl önce elimizi taşın altına koyduk ve bölgede birçok ilde olmayan; hatta ilçe düzeyinde hiç bulunmayan takı üretim atölyesini ilk kez Ergani'de hayata geçirdik. Kendi öz kaynaklarımızla ürettiğimiz ürünlerimiz geçtiğimiz yıl, ilçemizde bu sektörde ciddi çalışmalar yürüten derneğimizden kalite ödülü aldı. Bu başarıyı ve istikrarı sektörde geniş alanlara yaymak için çalışmalarımız öz veriyle devam edecektir. Üretim yapan ustalarımız hayallerini takıya dönüştürüyor. Dolayısıyla bayanlardan büyük rağbet görüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz