Ev sahiplerine son dakika sürprizi! Tarih sil baştan değiştirildi

Ev sahibi olanları ilgilendiren haber gelirken kira gelir beyannamesinde son günlere az bir süre kaldı. Konut veya iş yeri sahibi mükelleflerin, elde ettikleri gelirler 5 Nisan 2024 tarihine kadar beyan edilmesi gerekiyor. İşte kira gelir beyannamesi yapılmazsa ne olacağı ve tüm detaylar haberimizde.

Ev sahiplerine son dakika sürprizi! Tarih sil baştan değiştirildi

Konut sahiplerine dair 2023 yılına dair gelir vergisi beyannameleri verme dönemi devam ederken konut veya iş yerini kiraya veren mükellefleri, elde ettikleri gelirlerin 5 Nisan tarihine kadar beyan edilmesi gerekmektedir. Konut kira geliri geçen seneye bakıldığında yıllık 21.000 TL istisna tutarını iş yeri kira geliri için 150 bin TL’yi aşanların beyanname vermesi önemine değinildi.

ONLİNE BEYANNAME VERME

Mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini kendileri için önceden hazırlanmış Hazır Beyan Sistemi üzerinden vergi dairesine gitmeden işlemler yapılmaktadır. Mükellefler tarafından sistem üzerinden, “gib.gov.tr” üzerinden 7 gün 24 saat işlemler halledilebilir.

GELİR BEYANNAMESİ VERME ŞEKLİ

İnternet üzerinden beyan verildiğinde mükelleflerin, beyannameleri kolaylıkla tamamlanır. Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, resmi kuruluşlar bankalar, belediyeler ya da farklı kuruluşlardan gelen bilgiler üzerine Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi hazır olarak ekranda yer alır.

Vatandaşlar beyannamede bulunan bilgilerin kontrolünü sağlarken düzeltmelerini ya da varsa gider ve indirimlerin eklenmesiyle beraber vergi hesaplanarak sistem tarafından otomatik tahakkuk edilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz