Faturasını kapan PTT başvurusuna gidiyor! 900 TL fatura yardımı resmen başladı

900 TL fatura yardım ödemesi başladı. Faturası gelen kişiler PTT’ye akın ediyor. Ekonomik olarak zorluk yaşayan kişilere devlet fatura ödemesinde destek oluyor.

Faturasını kapan PTT başvurusuna gidiyor! 900 TL fatura yardımı resmen başladı

Ekonomik zorluk yaşayan kişilere devlet ekonomik destek sağlamak amacı ile PTT aracılığıyla destek vermeye devam ediyor. Ekonomik destek miktarı alım gücünün artmasıyla artış gösterirken PTT aracılığı ile yapılan ödemelerin hem kapsamında genişleme yapılıyor.

PTT Doğalgaz Yardımını Kimler Alabilir? Başvuru Koşulları Nelerdir?

Devlet tarafından dar gelirli ailelere yapılan en önemli yardımlardan biri de doğalgaz yardımıydı. Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların bazı koşulları sağlaması şartı aranıyor. Devlet 2024 yılında yaptığı destek ödemelerini arttırıp aynı zamanda sosyal yardımın kapsamında da değişiklik yapmıştı. Peki doğalgaz yardımı almanın şartları neler? Kimler doğalgaz yardımından faydalanabilir? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu detaylar paylaşıldı:

• Doğalgaz tüketim desteğinin doğal gaz arzı sağlanan il, ilçede ikamet eden ve 3294 sayılı Kanun kapsamında oldukları belirlenen hanelere sağlanacağı belirtildi.

• İhtiyaç sahibi haneler için belirlenen gelir kriteri hane içinde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden yani 2024 yılı için 5.667,37 TL az olması olarak açıklandı.

• Destekten yararlanacak haneler hanesinde memur noter ve muhtar bulunanlar hariç olmak üzere belirli gelir kriterlerine sahip olanlar arasından seçilecek.

• Belirtilen kriterlere uyan hanelere doğal gaz tüketim desteği ödeneceği bildirildi.

Bu şartları taşıyan kişiler yardımdan faydalanabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz