Fuarın gözdesi Diyarbakır oldu

Önceki yıllara göre sönük bir havada geçen 4. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı sona ererken, fuarın gözdesi Diyarbakırlı firmalar oldu.

Fuarın gözdesi Diyarbakır oldu

Diyarbakır’da yapılan 4. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı sona erdi. Önceki yıllara oranla az ilgi gören ve beklenen havayı yakalayamayan fuarda en fazla ilgi gören ise yerli üretim ürünü tarım makinaları oldu. Diyarbakır fırmalarının açtığı stantlarda sergilediği tarım makinaları ve traktörler fuarı gezenlerin ilgisiyle karşılaştı.

Bu markalardan biri de Diyarbakırlı Yorulmazlar Otomotiv’in görücüye çıkardığı Hattat Tarım Makinaları oldu. Yorulmazlar Otomotiv yetkilisi Sait Yorulmaz,2004’ten beri traktör sektöründe Diyarbakır’da faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, Valtrad ve Hattat traktörlerini fuarda sergilediklerini söyledi. Yorulmaz,”Geçen yıla oranla bu yıl satışlarımız daha düşük seviyede olmasına rağmen yine de belli oranlarda satışlarımız oldu. Bunda Diyarbakırlı iş adamlarımızın da büyük katkısı var.Geçen yılki fuar hem katılımcı konusunda hem de satışlar bakımından daha verimli geçmişti. Yine de bu tür fuarların Diyarbakır açısından iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Uzun vadede faydasını göreceğimizi düşünüyorum. Hattat traktörlerinin tercih edilmesinin nedeni çok kullanışlı ve uzun ömürlü olmasıdır.” dedi.

‘4 BİN 250 KİŞİYİ İSTİHDAM EDİYORUZ’

Hattat tarım yöneticisi Fatih Büyük Yahşi ise yerli üretim olan traktörlerin 25 bin saat anahtar değmeden kullanıldığını, 25-30 yıl boyunca tamire gerek kalmadan kullanılabildiğini kaydetti.

Yahşi,”Hattat traktörleri şu an Türkiye’de yerli ismiyle hatta markasıyla ihraç olan bir numaralı traktördür.Yerli marka olarak ihracatta birinciyiz. Geçen yıl altı yüzün üzerinde traktör ihraç ettik.Yurt dışına yirmi iki ülkeye ihracatımız var. Hattat traktörleri tamamıyla yerli üretim.Motorların ömrü çok yüksek 25 bin saat anahtar bile değmiyor.Bu da bir çiftçinin 25 30 yıl tamirat yapmadan kullanılması demektir.Bölgede iyice yaygınlaştık.Özellikle bölge şartlarına uygun ve yedek parça sıkıntısı yok firmamızda 4250 kişi çalışmakta biz yerli üretim değil yerli üretim montaj fabrikasıyız.Diyarbakır bayimiz olan Yorulmazlar Otomotiv satış bakımından Türkiye’de birinci sırada,en fazla pazar payını artıran firmalarımızdan birisidir.Diyarbakır halkına göstermiş olduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz