Gıda sektörü Fuar'da buluşacak

GIDA 2012 World Food Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı bölgedeki en büyük uluslararası buluşma noktası olarak 20. kez gerçekleşecek. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden gıda sektörünün ihracatına katkı sağlamayı amaçlayan GIDA 2012 Worldfood İstanbul fuarı, katılımcılarına dünyanın dört bir tarafından yeni müşteriler getirecek.

Gıda sektörü Fuar'da buluşacak
Gıda Worldfood İstanbul, Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 06-09 Eylül 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi / Cnr Expo’da gerçekleştirilecek. Çatısı altında 20’yi aşkın dernek barındıran Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından desteklenen fuarda, gıda sektörünün lider firmaları bir araya gelerek sektörün gücünü yansıtacak.

Sektörün gelişmesinde ve yeni pazarlara açılmasında en önemli rolü üstlenen Gıda Worldfood İstanbul Fuarı, 20 yıldır geniş katılımcı profili ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 5 salonda yerli yabancı 451 firma ve yaklaşık 1000 marka ile gerçekleştirilen GIDA 2011, 27.785 profesyonel tarafından ziyaret edilerek büyük bir başarıya imza attı.

14 ÜLKEDEN KATILIM VAR         Dünyanın önde gelen uluslararası ticaret fuarları organizatörlerinden olan ITE Group büyümekte ve gelişmekte olan pazarlarda gıda sektörü fuarları üzerine uzmanlaşıyor. Azerbaycan, Rusya, Sibirya, Ukrayna, Hindistan ve Kazakistan gibi ülkelerde Gıda fuarlarını başarıyla organize eden ITE Group, Worldfood markasını ve gücünü Gıda İstanbul fuarına da taşıyor.

14 ülkede 200’ü aşkın fuar ve konferans organize eden güçlü ağ yapısına sahip ITE Group’un uluslararası tanıtım gücü ile Gıda Worldfood İstanbul, birçok uluslararası profesyonel ziyaretçiye de ev sahipliği yapacak. E Uluslararası Fuarcılık Bölgesel Fuarlar Direktörü Muharrem Tunca: “Geçtiğimiz yıl Filipinler, Malezya, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri gibi dünyanın değişik bölgelerinden profesyonel alıcılar getirerek yaklaşık 30 ülkeden gelen ziyaretçi ve alım heyetlerine ev sahipliği yaptık. Bu yıl sayıyı 50 ülkeye çıkarmayı hedefliyoruz. Katılımcılarımız Gıda WorldFood İstanbul Fuarında sergileyecekleri yeni ürünlerin ilk tepkilerini fuara gelen binlerce yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçilerden alarak ürün geliştirmede avantaj sağlayacaklar” dedi.

4 FUAR 4 GÜN SÜRECEK Gıda WorldFood İstanbul Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenecek IPACK 27. Uluslararası Ambalaj Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarı ile INGREDIENTS Türkiye Gıda Katkı Maddeleri Özel Bölümü, sektörün tamamını tek bir çatı altında uluslararası profesyonel ziyaretçilerle bir araya getirecek.

Fuar , 6-9 Eylül tarihleri arasında 4 gün süresince 18 yaşından büyük, gıda konusunda ihtisas sahibi profesyonel ziyaretçilere açık kalacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz