Hızlı klavye kullananlara Adalet Bakanlığı’nda iş! Ayda 35 bin TL maaş verilecek

Adalet Bakanlığı duyurdu! 81 ilimizde personel alımı yapılacak! İşte başvuru için gereken koşullar...

Hızlı klavye kullananlara Adalet Bakanlığı’nda iş! Ayda 35 bin TL maaş verilecek

Adalet Bakanlığı ve CTE, Türkiye genelinde 81 şehre personel alımı yapacak. Bu alımlar kapsamında infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, güvenlik görevlisi gibi çeşitli kadrolara 35 bin TL maaşla personel alınacak. Ancak, ilanın seçim sonrasına ertelendiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine yapılacak personel alımında adaylardan aranan şartlar arasında Türk vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum bulunmama, en az lise mezunu olma ve KPSS’den en az 70 puan almış olma gibi koşullar bulunuyor. Ayrıca, askerlikle ilgili durumun da göz önünde bulundurulacağı ifade ediliyor.

Her yıl yaklaşık 20 bin kişinin alındığı personel alımlarında bu yıl sayının azalması bekleniyor. Bunun nedeni, sıkılaştırma adımları kapsamında personel alımının azaltılması olarak belirtiliyor. Başvuruların Nisan ayı sonuna doğru alınması öngörülüyor.

Bu kapsamda yapılan alımların Türkiye genelinde istihdamı artırması ve adalet sistemine katkı sağlaması bekleniyor. Adalet Bakanlığı ve CTE’nin bu alımlarla kadrolarını güçlendirmesiyle birlikte hizmet kalitesinde de artış sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler