Kesintiler Yenilendi!

Dicle EDAŞ, varılan anlaşmalara rağmen borcunu ödemeyen Mardin kırsalındaki çiftçilerin elektriğini tekrar kesmeye başladığını duyurdu.

Kesintiler Yenilendi!

Dicle EDAŞ, Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba liderliğinde yapılan toplantıda alınan karara ve ek süre tanınmasına rağmen borcunu ödemeyen Mardin kırsalındaki çiftçilerin elektriğini tekrar kesmeye başladığını duyurdu.

Geçtiğimiz ay Mardin kırsalında borcu olan ve olmayan bütün çiftçilerin ve meskenlerin elektriğinin Dicle EDAŞ tarafından kesilmesi üzerine AK Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Orhan Miroğlu sorunu Başbakan Binali Yıldırım’a iletmiş, sorunun çözümü için Başbakan Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı görevlendirmişti.

Ardından Çankırı ve Miroğlu ile birlikte Mardin’e gelen Fakıbaba, valilik binasında Mardin Valisi Mustafa Yaman, ilçe kaymakamları, Dicle EDAŞ yetkilileri, ziraat oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve çiftçilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleşmişti.

Yapılan görüşmelerin ardından Fakıbaba, şu açıklamada bulunmuştu:

BAKAN NE DEMİŞTİ?

“Hakikaten bir problem vardı. Gelirken Mardinli hemşerilerimin dürüstlüğünden, adaletinden çok emin olarak geldim. Bu sorunu çözeceğimize inanarak geldim. Tabi bu çözümde Sayın Valimizin, il başkanımızın, milletvekillerimizin, sivil toplum örgütlerinin, muhtarların ve bütün Mardinli hemşerilerimin katkısı oldu. Haklı istekleri vardı, ‘Enerji yok’ dediler. Biz hemen iki tarafla da konuştuk. Şimdi hemen telefon edip enerjiyi verdireceğiz. Onlar mutlu olacaklar. Biz de tabi Mardin’imize bir şeyler kazandırmanın büyük bir mutluluğuyla Ankara’ya gideceğiz.”

Verilen bir hafta süre zarfında borcunu ödemeyen ve aboneliğini yapmayan çiftçilerin elektriğini tekrardan kesmeye başlayan Dicle EDAŞ ise konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

KESİNTİLER BAŞLADI

Açıklamada, "Tarımsal sulamada yıllara dayanan elektrik borcunu ödemedikleri halde her fırsatta mağdur olduklarını ileri süren çiftçiler, Dicle Elektrik’in son 3 ayda 3 kez ek süre tanımasına ve kente kadar gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya verdikleri söze rağmen 400 milyon lirayı aşan borçlarını yine ödemediler. Fakıbaba liderliğinde yapılan toplantıda alınan karara göre ek süre boyunca kesinti yapmayan Dicle Elektrik, süre bitiminden itibaren borçlu çiftçilerin elektriğini trafolarından kesmeye başladı." denildi.

Çiftçilerin 2016 ve öncesine ait elektrik borçlarını ödemeleri, aynı zamanda kaçak elektrik tüketmemeleri istenen açıklamada, "Çiftçilerimize her zaman diyoruz ki gelin helalleşelim, anlaşalım. Borcunuzu yapılandırın, biz de gerekli kolaylıkları yapalım. Bu sorunu bitirelim." çağrısında bulundu.

JANDARMA HAZIR EDİLDİ

Öte yandan jandarmanın da kesinti esnasında elektrik sıkıntısı ve kuraklık nedeniyle sorun yaşayan köylüler ile Dicle EDAŞ ekipleri arasında herhangi bir arbede yaşanmaması için tedbir amaçlı hazır bulundukları görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz