Parasını ona yatıranlar 1 yıl sonra zengin olacak! Ünlü ekonomist şifreyi verdi

Bitcoin’e yatırım yapacaklara müjdeli haber uzman ekonomist Tuna Kaya’dan geldi. Kaya, Bitcoin’in önümüzdeki 1 yıl içinde yüzde 25 artacağını ileri sürdü.

Parasını ona yatıranlar 1 yıl sonra zengin olacak! Ünlü ekonomist şifreyi verdi

Uzman ekonomist Tuna Kaya, kripto para piyasasıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaparak, Bitcoin’in önümüzdeki 12 ay içinde yüzde 25 oranında artacağını öngördü. Özellikle kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Spot Bitcoin ETF onayı sonrasında, Bitcoin’in 73 bin dolar seviyelerine ulaşması bekleniyor.

“Halving” Bitcoin’in Değerini Yükseltecek

Bitcoin’in geçmiş performansı, 2020 yılında 6 bin dolar seviyelerinden başlayarak yüzde 1000 artışla 64 bin dolara kadar yükseldi. Bu sürede kripto para yatırımcıları ciddi kazançlar elde etti, ama elbette dalgalanmalar nedeniyle zarar edenler de oldu.

Bitcoin’deki bu yükselişin nedenlerinden biri de “Halving” olarak bilinen ödül yarılanması. Halving, Bitcoin yaratılma hızının yüzde 50 oranında düşmesi anlamına gelir ve bu da dolaşıma giren Bitcoin miktarını azaltır. Uzmanlar, arzın düşmesiyle birlikte talebin artacağı ve dolayısıyla Bitcoin fiyatının yükselişe geçeceğini öngörüyor.

Tuna Kaya’nın açıklamalarına göre, her Halving sonrası Bitcoin’in 1 ila 1,5 yıllık süreçte yeni zirveler yaptığı görülüyor. Kaya, Bitcoin’in bu Halving sürecinde 200 bin ila 250 bin dolar seviyelerine ulaşabileceğini ifade etti. Sürecin 12 ila 18 ay arasında olacağını belirten Kaya, Bitcoin fiyatının 2025 yılı Nisan, Mayıs, Temmuz veya ağustos aylarında bu seviyelere ulaşabileceğini söyledi.

Altcoin’ler için de olumlu bir tablo çizen Kaya, bu kripto paraların 5 ila 10 kat artış gösterebileceğini ifade etti. Kaya’nın bu tahminleri, kripto para piyasasında gelecekteki fırsatları işaret ediyor. Para piyasasının doğası gereği dalgalanmaya açık olduğunu unutmamakta da fayda var.

Kaynak: Diyarbakır Söz