Türkiye ve Azerbaycan İmzayı Attı: Tarımsal İşbirliği Yükseliyor!

Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan "Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı" ile iki ülke arasındaki kardeşlik bağları güçleniyor.

Türkiye ve Azerbaycan İmzayı Attı: Tarımsal İşbirliği Yükseliyor!

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki işbirliği ivme kazanmaya devam ediyor. İki ülke, tarım ve orman alanında yeni bir işbirliği anlaşması imzalayarak beraber çalışma kararı aldı.

Türkiye ve Kardeş Ülke Azerbaycan İmzayı Attı

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov arasında gerçekleştirilen toplantıda, "Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği Niyet Beyanı" imzalandı. Bu anlaşma, iki ülkenin tarım sektöründe daha yakın ilişkiler kurma niyetini ortaya koyuyor.

İmzalanan Anlaşmanın Önemi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, toplantı vesilesiyle yaptığı açıklamada, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarımsal ticaretin son yıllarda önemli ölçüde arttığını belirtti. Özellikle son 10 yıl içinde bu artışın yüzde 87'ye ulaştığını vurgulayan Yumaklı, bu gelişmeden memnuniyet duyduklarını ifade etti. İmzalanan niyet beyanının, mevcut işbirliğini daha da güçlendireceğine inandığını belirtti.

Türkiye'nin Tarım Sigortaları Alanındaki Tecrübeleri

Azerbaycan Tarım Bakanı Memmedov da Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin sağlam temellere dayandığını belirtti. Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten özellikle şap hastalığıyla mücadelede olduğunu söyleyen Memmedov, Türkiye'nin tarım sigortaları alanındaki tecrübelerinin Azerbaycan için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Tarım Araştırma ve Geliştirme Alanında İşbirliği

İki bakanın imzaladığı işbirliği niyet beyanının, tarım alanında AR-GE faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik olduğu belirtildi. Bu anlaşma, tarımsal ürünlerin üretiminden, sigortalanmasına; araştırma geliştirmeden, sulamaya kadar geniş bir yelpazede işbirliği öngörüyor. İki ülke arasında kurulan bu işbirliği mekanizmasının sürekli devam ettirilmesi, önümüzdeki dönemde tarım sektöründeki yeniliklerin ve gelişmelerin takibini sağlayacak.

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler