Yerel seçimin promosyonu "bez çanta" oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle hayata geçirilen ücretli poşet uygulamasının 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girmesi ve siyasi partilerin seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlara bez çanta dağıtması, baskı ve üretim yapan firmaların siparişlerine yansıdı.

Yerel seçimin promosyonu

Türkiye'de yılbaşından itibaren hayata geçirilen ücretli plastik poşet uygulaması dolayısıyla 31 Mart'taki yerel seçimlere yönelik çalışmalarda siyasi partilerin ve adayların promosyon tercihi bez çanta olunca üreticiler açısından sipariş yoğunluğu yaşandı.

Doğada yüzlerce yıl yok olmayan naylon poşetlere alternatif olarak vatandaşlara dağıtılmak üzere çevreci ve defalarca kullanılabilen bez çantalara, ilgi arttı.

Promosyon "bez çanta"

Bez çantalarda talep patlaması yaşanmasıyla yoğun üretimin söz konusu olduğu sektörde çalışanlar, siparişleri zamanında teslim edebilmek için mesai harcıyor. Belediye bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar da bez çanta üretimi için yoğun çalışıyor.

Çantaların tasarımının hazırlanmasının ardından baskı aşamasına geçiliyor. Baskısı yapılan kumaşlar, makinelerde dikilerek çanta haline getiriliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz