AA muhabirleri serbest bırakıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lılar tarafından önceki gün kaçırılan Anadolu Ajansı'nın 3 muhabiri, serbest bırakıldı.

AA muhabirleri serbest bırakıldı

Yenişehir Mahallesi'nde önceki gün haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılarca kaçırılan AA'nın savaş muhabirliği eğitimi almış personelinden muhabir Rauf Maltaş, fotomuhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt, alıkonuldukları bölgede HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut ve beraberindeki heyet tarafından teslim alındı.

Fotoğraf makineleri ve kameraları teslim edilmeyen gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

CUMHURBAŞKANI GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nusaybin'de PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri ile telefonda görüştü.

Erdoğan, ilk olarak AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'dan serbest bırakılan AA muhabirlerinin durumuyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra üç AA muhabiri ile de ayrı ayrı telefonla görüşen Erdoğan, muhabirlere geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, muhabirlerden sağlık durumları ve aileleriyle ilgili bilgi aldı. AA muhabirleri de Erdoğan'a teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz