Bakan Akar: Tek hedefimiz teröristler

Milli Savunma Bakanı Akar, Ankara'da düzenlenen '13'üncü Büyükelçiler Konferansı' kapsamında '2023 ve Ötesinde Akıl ve Müşfik Türk Diplomasisi' oturumunda konuştu. Akar, cumhuriyet tarihinin askeri alanda en yoğun günlerini yaşadıklarını, uluslararası ortamda Türkiye'nin özne haline geldiğini vurguladı.

Bakan Akar: Tek hedefimiz teröristler

Milli Savunma Bakanı Akar, Ankara'da düzenlenen '13'üncü Büyükelçiler Konferansı' kapsamında '2023 ve Ötesinde Akıl ve Müşfik Türk Diplomasisi' oturumunda konuştu. Akar, cumhuriyet tarihinin askeri alanda en yoğun günlerini yaşadıklarını, uluslararası ortamda Türkiye'nin özne haline geldiğini vurguladı.

TERÖRİSTLE MÜCADELE

Akar, en son yapılan Pençe-Kilit Harekatı'nın 17 Nisan'da başladığını belirterek, "Bu artık bizim bir anlamda son halkamız. Orada 26 kilometrelik bölge var ve burası da kapatıldığı zaman hudutlarımızın emniyeti ölçüde şeklen sağlanmış olacak. Bu bölgeye yaptığımız büyük operasyonlar ister Pençe-Kilit olsun ister diğer operasyonlar olsun, hiçbiri işgal harekatı değildir. Biz teröristlerle mücadele ediyoruz. Tek hedefimiz teröristler" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz