Darbecilerin planını Beyribey anlattı

7. Kolordu Komutanlığına bağlı 16.ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tüğgeneral Savaş Beyribey, Fetö terör örgütünün Türkiye'yi kaosa süreklemeyi amaçladığı darbe planının, Diyarbakır'daki atama planıyla ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

Darbecilerin planını Beyribey anlattı

7. Kolordu Komutanlığına bağlı 16.ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tüğgeneral Savaş Beyribey, Fetö terör örgütünün Türkiye'yi kaosa süreklemeyi amaçladığı darbe planının, Diyarbakır'daki atama planıyla ilgili çarpıcı açıklamada bulundu.

EMRİ TATİLDE VERDİM

Beyribey, "Yaşadığımız bu talihsiz süreçte, Milletimize, Devletimize, Hükümetimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine haince saldıran bu karanlık yapı, sözde sıkıyönetim direktifi ile Diyarbakırımızda sayın Kolordu Komutanımız Korgeneral İbrahim Yılmaz'ı sıkıyönetim komutanı, beni de yardımcısı olarak belirlemişlerdir. Olayı öğrenir öğrenmez kolordu komutanımızla yaptığımız görüşme sonucunda bu karanlık şebekenin direktiflerinin yerine getirilmemesi ve ast unsurlara bu direktifin yayımlanmaması kararını aldık ve uyguladık."

Başarısızlıkla sonuçlanan FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin iç yüzü gün yüzüne çıkmaya devam ederken, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığıyla ilgili atamalara dair şok planlar yapıldığı ortaya çıktı.

7. Kolordu Komutanlığına bağlı 16'ıncı Mekanize Piyade Tuğay Komutanı Tüğeneral Savaş Beyribey, Söz Haber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beyribey, Türkiye'de kaos yaratmak isteyen Fetö terör örgütünün hain planı ve kendileriyle ilgili yapmayı planladıkları, girişimi aktarırken şöyle dedi;

EMRİ TATİLDE VERDİM

Yaşadığımız bu talihsiz süreçte, Milletimize, Devletimize, Hükümetimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine haince saldıran bu karanlık yapı, sözde sıkıyönetim direktifi ile Diyarbakırımızda sayın Kolordu Komutanımız Korgeneral İbrahim Yılmaz'ı sıkıyönetim komutanı, beni de yardımcısı olarak belirlemişlerdir. Olayı öğrenir öğrenmez kolordu komutanımızla yaptığımız görüşme sonucunda bu karanlık şebekenin direktiflerinin yerine getirilmemesi ve ast unsurlara bu direktifin yayımlanmaması kararını aldık ve uyguladık. Şahsım olay esnasında ailemle tatilde Antalya'da olmama rağmen ivedilikle nöbetçi amirine birliklerin muhafaza edilmesi, nizamiyenin kapatılması bir çöp dahi çıkmaması konusunda emir verdim. Kurmay Başkanımı da arayarak süratle tugaya gitmesini tugayın muhafaza edilmesi, aksi hareket edenlere müdahalede bulunarak yasal işlem yapılması emrini verdim."

DARECİLERDEN İKİNCİ MESAJ

Beyribey, darbe girişimine karşı ortaya koydukları karşı duruş nedeniyle tehdit mesajını da aldıklarını belirtti. BEyriböy şöyle dedi;

Bu anlattıklarım yaşanırken genelkurmayı ele geçiren hainlerden ikinci bir mesaj aldık. Mesajda direktife uymayanlar hakkında işlem yapacaklarını yazmışlardı. Kesinlikle bu mesaja itibar etmedik.16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve onun komutanı olarak ettiğimiz yemin ve Milletimize verdiğimiz namus ve şeref sözleri doğrultusunda bu kanunsuz emirler uygulanmamıştır. Bu hainlerin yanında kesinlikle yer almadık, asla yer almayacağız. Milletimizin, devletimizin, hükümetimizin emrinde ettiğimiz yemine sadık kalarak görevimize devam edeceğiz. Tüm kamuoyuna saygılarımla arz ederim."

Kaynak: Diyarbakır Söz