Elçi'nin eşinden tek cümle: Katiller bulunsun

"Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla Diyarbakır'da düzenlenen eylemde bu hafta, katledilen Tahir Elçi'nin katillerinin bulunması istendi.

Elçi'nin eşinden tek cümle: Katiller bulunsun

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 357'ncisi Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye atfedilerek Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Gözaltına kaybettirilenlerin fotoğrafları ile 28 Kasım günü katledilen Tahir Elçi'nin resimlerinin yer aldığı pankartın taşındığı eyleme, İHD'liler, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, SES, Tabipler Odası, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları, Diyarbakır Barosu avukatları ve kayıp yakınları ile insan hakları aktivistleri katıldı.

'FAİLLERİNİZİ BULUP YARGI ÖNÜNE ÇIKARACAĞIZ'

Oturma eylemi öncesi konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Elçi'nin devlet tarafından katledildiğini hatırlatarak, Elçi'ye şöyle seslendi: "Hiçbir zaman gözünüz arkanızda kalmasın, katliamların failleri bulunup yargılanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Sizin faillerinizi de biz bulup yargı önüne çıkaracağız."

ELÇİ'NİN EŞİ: KATİLLER BULUNSUN

Elçi'nin eşi Türkan Elçi ise, acıları anlatmak için uzun uzun konuşmaya gerek olmadığını belirterek "Söyleyeceğim bir tek şey var. Sürekli bu iki sözcüğü kullanacağım. O da; katiller bulunsun" dedi.

BEŞTAŞ: KATİLLER KORUNUYOR

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Elçi'nin kayıpların faillerinin bulunması için verdiği mücadele ile şimdi Elçi'nin faillerini bulunmasını istemenin büyük bir acı verdiğini söyledi. Elçi'nin büyük bir insan hakları ve hukuk mücadelesi yürüttüğünü belirten Beştaş, faillerin kayıp olmadığını ve korunduklarının altını çizerek, faillerin yargı sistemi tarafından aklandığına dikkat çekti. "Katil kim olursa olsun bulunmasını istiyoruz. Ama soruşturma da bir milim ilerleme yok" diyen Beştaş, tüm avukatların bunun takipçisi olacağını söyledi.

ANLI: KATİLLERİN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, "Bu ateş sadece bizim yüreğimizi, köyümüzü, evimizi yakmayacak. Bu ateş 4 parça vatanda yanacak. Biz Elçi'nin katillerinin kim olduğunu biliyoruz" dedi. Anlı, Elçi'nin katledilmesine ve Kurşunlu Camii'nin yakılmasına ilişkin bir komisyon kurulması gerektiğini ifade etti.  Konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı.

ELÇİ'NİN MEZARINI ZİYARET

Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, yazar Vivet Kanetti ve eleştirmen Ayşegül Tözeren ile birlikte Tahir Elçi'nin kabrini ziyaret etti. Gülten Kaya, "Toprakların altından bile duyulan silah sesleri bu ülkenin ayıbıdır. Tahir'in barış için verdiği mücadele bizim için bir tarihtir ve bu tarihe sahip çıkacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz