Fabrikada gaz sıkışması sonucu patlama: 5 işçi yaralı

Gaz sıkışması sonucu patlamalar gün geçmiyor ki yaşanmasın. Bu kez Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan çimento fabrikasında gaz sıkışması sonucu patlama yaşandı. Patlama sonra 5 işçi yanarak ağır şekilde yaralandı.

Fabrikada gaz sıkışması sonucu patlama: 5 işçi yaralı

Ordu’nun Ünye İlçesinde bulunan çimento fabrikasının fırın soğutma ünitesinde patlama meydana geldi. Patlamada 5 işçi yanarak ağır yaralandı.

GAZ SIKIŞMASI SONUCU

DHA’nın haberine göre; olay bu sabaha karşı Ünye Çimento Fabrikası fırın soğutma ünitesinde yaşandı. Buradaki arızayı gidermeye çalışan işçilerin bulunduğu alanda gaz sıkışması sonucu patlama oldu.

Fabrikada işçi olarak çalışan Zeki Aydın ve Şenol Çalışkan (30), Adem Al (33), Şenol Sencar (35) ile Muhlis Semiz (45) alevler arasında kaldı. Vücutlarında yanıklar oluşan yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Ünye İlçe Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavileri yapılan yaralılar yanık ünitesi bulunan hastanelere sevk edildi. Yaralılardan Zeki Aydın Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’ne, diğer 3 yaralı ambulans uçakla İstanbul’a, 1 yaralı da Kocaeli’ndeki hastaneye sevk edildi.

Patlama sonrasında fabrikada çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz