Kayıp Yakınları Aydın İçin Oturdu

Diyarbakır'da kayıp yakınları, Diyarbakır'da 1991 yılında JİTEM tarafından evinden alınarak katledilen HEP İl Başkanı Vedat Aydın'ı anarak, faillerin yargılanmasını istedi.

Kayıp Yakınları Aydın İçin Oturdu

DİYARBAKIR-İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemi 335'inci haftada da Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde devam etti. Bu haftaki eylemi "Faili meçhul" cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarının yanı sıra Diyarbakır'da 1991 yılında JİTEM tarafından evinden alınarak katledilen HEP İl Başkanı Vedat Aydın'ın ailesi katıldı.

KAYIP YAKINLARI

Eylemde konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici, Vedat Aydın'ı anarak başladığı konuşmasında, Aydın'ın katledildiği güne kadar halkı için mücadele ettiğini ifade etti. Aydın'ın zorlu dönemlerde yürüttüğü mücadelenin bugün kendilerine yol gösterdiğini dile getiren Bilici, kayıplar bulununcaya ve failleri yargılanıncaya kadar mücadele edecekleri sözünü yineledi.

VEDAT AYDIN İÇİN

Ardından konuşan Aydın'ın kardeşi Veysi Aydın da, insanlık mücadelesi yürütenlerin önüne geçebilmek için katliamlar gerçekleştirildiğini belirterek, "Türkiye'de bu politika çok yoğun bir şekilde yürütülüyor. Devlet tüm yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirdiği organizasyonlarla Kürt halkının aydınlarını katlediyor. Bu katliamların hesabı soruluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.  Konuşmaların ardından oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz