"Memurlar üzerinde mobbing uygulanması kabul edilemez"

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün, üyelerine mobbing uyguladığını iddia eden Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Memur-Sen Batman İl Başkanlığı, Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaattin Ökten'i, üyelerine mobbing uyguladığı iddiasıyla protesto etti.

Memur-Sen Batman İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Ergin, Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaattin Ökten'in çalışanlar üzerinde ciddi anlamda mobbing uyguladığını iddia etti.

Her zaman kısıtlamalara ve dayatmalara karşı çıktıklarını belirten Ergin, "Bazı uygulamalarla hâlâ karşı karşıyayız. Bunlardan biri de, elinde bulundurduğu idareyi despotça yönetmeye çalışan ve egosunu tatmin etme adına çalışanlarına mobbing uygulayan kurum amirlerinin olmasıdır. Memurun memnuniyetini veya performansını artırmak yerine; memurun çalışma alanını daraltan, çalışma şevkini kıran psikolojik baskıların, halen bazı kamu kurumlarımızda açıkça uygulandığı görülmektedir. Son olarak Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürünün çalışanlar üzerinde ciddi anlamda mobbing uyguladığını şaşkınlıkla öğrenmekte ve izlemekteyiz." dedi.

"Memuru yıldırma politikası güdülmektedir"

Söz konusu müdürün çalışanlarına mobbing uyguladığı yönünde memurlardan sendikalarına bir çok şikâyet geldiğini ifade eden Ergin, "Vatandaşın önünde memura bağırıp çağırması, onları küçük düşürecek sözler sarf etmesi, değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya yönelik yakışıksız bir tutum içerisine girmesi, nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu da açıkça göstermektedir. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer almayan, kendisi tarafından uydurulmuş disiplin cezalarıyla memuru yıldırma politikası gütmektedir. Soruşturma açmadan, muhakkik tayin etmeden ve memura savunma hakkı tanınmadan 'Yazılı ikaz' adı altında, memuru kendince cezalandırmaktadır. Bu uyduruk cezaları da memurun disiplin dosyalarına yazılı ikaz adı altında yerleştirmesi idari işlemden çok psikolojik bir baskı olduğu açıktır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yeri olmayan bu uygulamanın sendikamız avukatları tarafından mahkemeye götürüleceği bilinmelidir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz