Özhaseki’den özür bekliyorum

Özhaseki’nin İzol aşiretini isim vererek, “Bir parti kurun, nasıl olsa 40-50 bin oyunuz var” yönündeki açıklaması, İzol İşaretinin tepkisine neden oldu. Diyarbakır İzol aşiret lideri Halil Rahman Aslan, “Talihsizce yapılan bu açıklamalarını şiddetle kınıyor ve Özhaseki’nin tüm İzollulardan özür dilemesini bekliyorum” açıklamasında bulundu.

Özhaseki’den özür bekliyorum

Diyarbakır İzol Aşireti Lideri Halil Rahman Aslan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseti’nin aşiretleriyle ilgili sarf ettiği sözlere tepki göstererek, “Talihsizce yapılan bu açıklamalarını şiddetle kınıyor ve Özhaseki’nin tüm İzollulardan özür dilemesini bekliyorum” açıklamasında bulundu.

ÖZHASEKİ’NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir etkinlikte isim verecek, İzel Aşiretine “Bir parti kurun nasıl olsa 40-50 bin oyunuz var. 14 bin oyu olana cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyorlar. Siz 40-50 bin oyunuzla kesin bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakan, bakanlıkta siz alırsınız.” şeklindeki açıklaması İzol aşiretinde büyük tepki gördü.

Diyarbakır yöresinde İzol aşiretinin önde gelen Bedir Ağa ve Eyyüp Ağa’nın torunu Fethi Ağa’nın oğlu Diyarbakır İzol Aşiret lideri Halil Rahman Aslan, yazılı açıklamada bulunarak, tepki gösterdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

TÜRKİYE’NİN KÖKLÜ AŞİRETİ

       İzol aşireti çeşitliliği ve renkliliği ile Türkiye mozaiği gibidir. Türkiye’nin yedi bölgesine yayılmış Türkiye de 3 milyonu aşkın ve Diyarbakır’ın Çınar, Bağlar, Kayapınar, Ergani ve Çermik ilçelerinde 60 köyde yaşamlarını idame eden ve sadece Diyarbakır ilimizde yaklaşık 120.000 nüfusu olan vatanına, milletine ve milli değerlerine bağlı Türkiye’nin en büyük ve köklü aşiretidir.

KİRLİ OYUNLARA PAZARLIKLARA

Biz Diyarbakır İzol aşireti olarak siyasilerden Cumhurbaşkanı yardımcısı olma, bakan olma gibi herhangi bir talebimiz olmamıştır. Makamlar için kirli oyunlara ve pazarlıklara kanmayacak kadar vatan-millet sevdalısı olan büyük köklü bir aileyiz. Özhaseki bilmeli ki siyasi bağın geçici, kan bağının ise kalıcı olduğu ve bizler için ailemizin siyaset üstü bir değer olduğudur.

ÖZHASEKİ’DEN ÖZÜR BEKLİYORUM

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bunları bilmemesi ve Büyük İzol ailesini tanımaması manidar ve talihsiz bir söylem ve tutumdur. Talihsizce yapılan bu açıklamalarını şiddetle kınıyor ve Özhaseki’nin tüm İzollulardan özür dilemesini bekliyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz