‘Paketin düzelecek bir tarafı yok’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, iç güvenlik yasa tasarısı için "Biz paket tümden geri çekilmedikçe 'Orada bir değişiklik oldu' falan demeyeceğiz. Geri çekilecek. Komisyona gelecek" dedi.

‘Paketin düzelecek bir tarafı yok’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'la birlikte Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Elvan ailesine başsağlığı dileyen Demirtaş basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

İç güvenlik yasa tasarısının geri çekilmesiyle ilgili taleplerini hatırlatan bir gazeteciye yanıt veren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Biz paket tümden geri çekilmedikçe 'Orada bir değişiklik oldu' falan demeyeceğiz. Geri çekilecek. Komisyona gelecek. Komisyonda dört grup oturup birlikte tartışırlar. Paketin pansumanla düzelecek bir tarafı yok. Paket deveye benziyor. Sormuşlar ya boynun eğri, ona benziyor. Neresini düzelteceğiz bu paketin?"

‘Yüzlerce çocuk sokaklarda katledildi’

Berkin Elvan'ın şahsında bu ülkede öldürülen bütün çocukları minnet ve rahmetle andığını söyleyen Demirtaş, “12 yıllık AKP iktidarı döneminde yüzlerce çocuk, sokaklarda katledildi. Bunların bir tanesiyle alakalı olarak bu ülkenin başbakanı ya da cumhurbaşkanı üzüntü ifade eden cümle kurmadı, kuramadı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz