Suça bulaşana destek merkezi

Bakan Kaya: Diyarbakır'da suça sürüklenen çocuklar için destek merkezi kuruluyor

Suça bulaşana destek merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Diyarbakır'da suça sürüklenen çocukların rehabilelerini sağlayacak çocuk destek merkezi kurulacağını söyledi. Kaya, "Bakanlığın ilk defa hizmet sunacak olan Mobil Sosyal Hizmet Merkezi Projesi'ni Diyarbakır'dan başlatacağız" dedi.

GÜNÜBİRLİK DİYARBAKIR ÇIKARMASI

Dün öğlen, inceleme ve toplantılara katılmak üzere günübirlik Diyarbakır'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı havalimanında, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Dara Akar, ile AK Parti İlçe Başkanları, resmi kurum müdür ve amirleri karşıladı. Bakan Kaya ilk olarak, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Burada Vali Aksoy tarafından karşılanan Bakan Kaya, basına kapalı kısa süren görüşme ardından ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

BÖLGEDEKİ GELİŞMELERE VURGU YAPTI

Bölgede gelişen terör olaylarını değerlendiren Bakan Kaya, Diyarbakırlılar'ı kucuklamak için burada olduklarını belirterek, şöyle dedi: "Diyarbakır, geçtiğimiz dönem bölücü terör örgütünün tüm yıkıcı unsurlarına rağmen, şehir kültürünü korumayı başarmış bir şehrimizdir. Bölge ve bölgenin tüm vatandaşları için güvenli bir il olmayı başarmış bir şehrimizdir. Hükümet olarak, terörle mücadele konusunda kararlılıkla mücadelemizi sürdürürken, ekonomik ve sosyal dönüşümü tam anlamıyla sağlamak için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de Diyarbakırlı vatandaşlarımızla kucaklaşmak için buradayız. Ayrıca bakanlığımızın üst düzey bürokratlarımız Pazar gününden beri Diyarbakır'da bulunuyorlar. Diyarbakır'da insanımıza nasıl iyi bir hizmet sunurarız diye buradayız."

"40 AİLE SOSYAL DESTEK PERSONELİ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Diyarbakır'da yapacakları çalışmaları da anlatan Bakan Kaya, 40 aile sosyal destek personelinin alınacağını ifade ederek, şunları söyledi:  "Diyarbakır'da 10 yeni sosyal hizmet merkezini hizmete açacağız. Bakanlığımızın ilk defa hizmet vereceği mobil sosyal hizmet merkezini de en kısa sürede Diyarbakır'da başlatacağız. Diyarbakır'da önümüzdeki aylarda 40 aile sosyal destek personeli alınacak. Suça sürüklenen çocuklarımızın rehabilitasyonu için çocuk destek merkezini açağız. Kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkmak, onları ev ortamında yetiştirmek için çocuk evleri sitesi açarak geleceğe hazırlanmalarını sağlayacağız. Yaşlılarımız için yaşlı yaşam merkezini açağız."

BELEDİYE'Yİ ZİYARET ETTİ

Bakan Kaya ve beraberindekiler, valilik ziyaretinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumali Atilla'yı da makamında ziyaret etti.  Bakan Kaya'ya kentin sorunlarını çözmek için geliştirdikleri projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, hem yaşlılar hem de engelliler için aktif yaşam alanı oluşturmak istediklerini ve bunun için Kayapınar ilçesindeki Parkorman'ı engelliler ile yaşlılar için yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Önemli sosyal projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Atilla, "Yapmış olduğumuz sosyal projelerin en önemlilerinden birisi, hasta yakınları için misafirhane açtık. Aynı zamanda 'Anne Oteli' projesini başlattık. Doğumdan önce ilimize gelip misafir olarak kalması gerekenleri misafir edeceğiz." dedi.  Cumali Atilla'yı yürütülen çalışmalardan dolayı tebrik eden Fatma Betül Sayan Kaya ise Diyarbakır için yapılacak her türlü sosyal projeye destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

SUR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Belediye ziyaretinin ardından Bakan Kaya, Vali Hüseyin Aksoy ve Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ile birlikte Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, burada görev yapan polislerle bir araya geldi.

Polislerle hatıra fotoğrafın çekilmesi  ardından Bakan Kaya ve bareberindekiler, Sur İlçesi'ndeki Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Bir dönem yoğun çatışmaların görüldüğü ve sokağa çıkma yasağının halen kısmen devam ettiği Sur İlçesi Gazi Caddesi'nde yürüyen Bakan Kaya için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

GEZİ CADDESİNDE YÜRÜDÜLER

Bakan Kaya'nın ziyaret ettiği Gazi Caddesi esnafı bakana ciğer, tatlı ikram ederek, tesbih hediye etti. İş yerlerindeki gençlerle tek tek ilgilenen Kaya, "Gençlerin desteği bizim için çok önemli. Sizler için çalışıyoruz, geleceğin Türkiyesini sizler için güçlü bir şekilde kurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Kaya'nın işlerinin nasıl olduğunu sorduğu bir esnaf, "Çok daha iyi olacak. Sur çok iyi toparlanıyor. Allah'ın izniyle çok daha iyi olacak. Desteklerinizi her zaman arkamızda görüyoruz." yanıtı verdi.

GÜÇLÜ BİR EVET BEKLİYORUZ

Halkın sıkıntılarını dinlemeye geldiklerini belirten Bakan Kaya, "Daha güçlü bir Türkiye ve Diyarbakır için desteklerinizi bekliyoruz. Güçlü bir 'Evet' bekliyoruz. Gençler sizinle gurur duyuyoruz. Yeni Türkiye'de gençlerin önünü daha çok açıyoruz. Referandum sürecini arkadaşlarınıza anlatın. Siz geleceğimizin teminatısınız." dedi. Bir vatandaş da televizyonda yayımlanan evlilik programlarından duyduğu rahatsızlığı ifade ederek, "Bakanım sizi seviyoruz. Lütfen evlilik programlarını kapatın." diye konuştu.

ŞEHİT GÜLSER'İN AİLESİNE ZİYARET

Bakan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in Diyarbakır'daki ailesini ziyaret etti. Burada şehidin anne, baba ve kardeşlerine başsağlığı dileyerek dua eden Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Her zaman şehit yakınlarının yanında olduklarını ve onlara sahip çıkmanın boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Kaya, bakanlık olarak her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Şehidin kardeşleriyle de ilgilenen Bakan Kaya, daha sonra şehidin anne ve babasına "Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin bilakis onlar diridirler lakin siz anlayamazsınız" Arapça yazılı ayeti kerime tablosunu hediye etti. Bakan Kaya ve beraberindekiler, şehit ailesi ile fotoğraf çektirdi.

KIZ YETİŞTİRME YURDUNA GİTTİ

Kaya, daha sonra Sur ilçesindeki Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından ayrılan Bakan Kaya, Yenişehir ilçesindeki Aziziye Aile Destek Merkezine geldi. Merkezde eğitim gören kadınlar tarafından yapılan ürünleri inceleyen Kaya, burada kendisine çiçek takdim eden yöresel kıyafetli kız çocuğuyla ilgilendi. Bakan Kaya, koordinatörlüğünü Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un yaptığı "Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi" kapsamında merkezde düzenlenen programa da katıldı.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Bakan Kaya daha sonra AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Kaya burada, İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile ilçe başkanlarıyla kısa bir toplantı yaptıktan sonra, partililere hitap etti. Kaya, güçlü bir eveti Diyarbakır'dan bekledikleri ve bunun için, yoğun bir çalışma içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz