Diyarbakır'da taksi sahipleri: "Tek-çift plaka uygulaması" insanları mağdur edecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, Covid-19 tedbirleri kapsamında, kentte faaliyet gösteren ticari taksilerde esnek çalışma düzenine geçileceği duyurulmuştu.

Diyarbakır'da taksi sahipleri:

Covid-19 tedbirleri kapsamında ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakanın son hanesine göre sınırlama uygulamasına başlanmasıyla birlikte Diyarbakır'daki taksi sahipleri, vatandaşların zorluk çekeceğini söylediler.

"ALINAN TEK-ÇİFT PLAKALI UYGULAMA YANLIŞ BİR KARARDIR"

Covid-19 ortaya çıkmadan önce işlerinin iyi olduğunu söyleyen taksi durak işletmecisi Firazal Alver, alınan kararın yanlış olduğunu belirtti.

Alver, "Bizim işlerimiz, Coronavirüs ortaya çıkmadan önce iyiydi. Virüs ortaya çıkınca işlerimizde düşüşler oldu. Araç sayımız 17 idi. İş olmadığından dolayı 2 gruba böldük. Bir gün bir grup ertesi gün başka grup çalışıyor. Hepimiz burada kiracıyız. Araç sahipleri, araçlarını borç ederek almışlar. Alınan tek çift plakalı uygulaması yanlış bir karardır. Bir grup 5 araca diğer grup 12 araca düşüyor. Böyle olunca da 5 kişi tüm işlere yetişemeyecek ve insanlar da mağdur olacak." dedi.

"BU UYGULAMA DİYARBAKIR'DA HİZMET KONUSUNDA SIKINTI OLACAK"

Diyarbakır'da bu uygulamanın sıkıntılı olacağını belirten Alver, "Diyarbakır genelinde ortalama bin 261 tane taksi var. Bunun yüzde 98'in yani yaklaşık bin tanesinin son hanesi tek rakamdır. Bu durumda sadece bir günde 261 araç, ertesi günde bin araç Diyarbakır'da iş yapacak. Burada çalışan şoför sayısı fazladır. Bizim bulunduğumuz bölgede 18 bin kişi yaşıyor. Burada 5 araç nasıl işleri yürütecek. Diyarbakır gibi büyük bir şehirde hizmetlerde sıkıntı çıkacak. İş olmadığından dolayı işçi çıkaracağız.  Burada çalışamayacak insanların ailesi mağdur olacak. Devlet bu konuda bize ne tür destek verecek?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler