Tarih affetmez!

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, başlatılan barış görüşmelerini sabote edenleri tarihin affetmeyeceğini belirterek, "Yaşanan barış ve konuşma ikliminden rahatsızlık duyan ve bu gelişmeleri engellemek isteyen her kim olursa olsun ne bu dünyada, ne de öbür dünyada bu vebalin altından kalkamaz. Artık dökülecek bir damla kanımız, kaybedilecek tek bir gencimiz yoktur" dedi.

Tarih affetmez!

Doğu ve Güneydoğu'dan 21 sanayici ve işadamları derneklerinin üye olduğu (DOGÜNSİFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, Kürt sorununun çözülmesi için son günlerde başlatılan girişimlerle ilgili yaptığı açıklamada, barış görüşmelerine destek verdi. Son 30 yılda on binlerce gencin yitirildiği, siyasi, ekonomik ve psikolojik olarak tüm enerjilerini verdikleri sorunun çözümüne yönelik son yaşanan gelişmelerin kendilerini umutlandırdığını belirten Kadooğlu, işadamları ve sivil toplum kuruluşları olarak, yapılan görüşmeleri ve karşılıklı yapılan açıklamaları son derece olumlu bulduklarını söyledi.

SAĞDUYU MEMNUN ETTİ

Kadooğlu, "Tüm tarafların sağduyulu davranışları da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Karşılıklı atılan adımlar bu sorunun medeni bir ülkede çözülmesi gerektiği gibi çözüleceğinin en büyük işareti olmuştur. Gelişmiş ülkelerde de benzer süreçler yaşanmıştır. İngiltere, İspanya kendi sorunlarını konuşarak çözmüş ve bugün Avrupa'nın en önemli ülkeleri haline gelmiştir. Dolayısıyla Türkiye bu sorunu çözdüğü zaman gerek bölgesinde gerekse de dünyada önemli bir güç haline gelecektir" dedi.

TARİH AFFETMEZ

Yaşanan olumlu gelişmelerin baltalamak isteyen kesimlerin olabileceğine dikkati çeken Kadooğlu, şöyle dedi:

"Tarih bunun örnekleriyle doludur. Ancak bu kez tarih barış iklimini bozmak isteyenleri asla affetmeyecektir. Savaş kolay yapılır ancak barış kolay elde edilmez. Dolayısıyla, hepimiz elimizden geldiği kadar diyalog ortamına destek olmak zorundayız. Hem birey olarak hem de sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan her olumlu gelişmenin üzerinde durup, olumsuz bir durum yaşanmaması için de elimizden geleni yapmalıyız. Yaşanan barış ve konuşma ikliminden rahatsızlık duyan ve bu gelişmeleri engellemek isteyen her kim olursa olsun ne bu dünyada ne de öbür dünyada bu vebalin altından kalkamaz. Artık dökülecek bir damla kanımız, kaybedilecek tek bir gencimiz yoktur."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler