Terör komisyonu batı turuna çıkıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki terör alt komisyonu, Doğu illerinde yaptığı görüşmelerin ardından batı illeri turuna yarın başlıyor.

Terör komisyonu batı turuna çıkıyor

Alınan bilgiye göre, ”terör ve şiddet olaylarından kaynaklanan yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik alt komisyon”, yarın Denizli’ye hareket edecek.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı’nın başkanlık edeceği heyette, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu yer alıyor.

BATI TURUNA ÇIKIYORLAR

Denizli’deki temaslarına 21 Haziran Perşembe günü başlayacak alt komisyon, en fazla şehit veren illerin başında gelen Denizli’de asker, polis, öğretmen, şehit aileleri, terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’dan bu ile göç eden aileler ve terör örgütü mensubu olan çocuklarını yitiren ailelerden belirlenen 16 örnek aile ile görüşecek. Komisyon, şehit ailelerinin kurduğu sivil toplum örgütleri ile de görüşmeler yapacak.

Komisyon, 22 Haziran Cuma günü Aydın’da, aynı şekilde belirlenen 12 örnek aile ve şehit ailelerinin kurduğu sivil toplum örgütleri ile biraraya gelecek.

ŞEHİT AİLELERİYLE GÖRÜŞME

Alt Komisyon Başkanı ve üyeleri, 23 Haziran Cumartesi günü geçecekleri İzmir’de ise 10 örnek aile ve şehit ailelerinin üye olduğu sivil toplum örgütleri ile görüşmeler yapacak. İzmir’de ayrıca bu konularda kitap yazmış Hüseyin Oğuz ve Şadıman Şenbalkan adlı yazarlarla da görüşülecek.

Komisyon, 24 Haziran Pazar günü ise Manisa’da asker, polis, öğretmen ve terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bu ile göç eden aileler ve korucu ailelerinden belirlenen 10 örnek aileyle görüşmeler yapacak.

Bu illerde valilikler ve rektörlükler de ziyaret edilecek.

Terör alt komisyonu, daha önce de Diyarbakır, Batman, Siirt, Tunceli ve Malatya’da incelemelerde bulunmuş, görüşmeler yapmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz